Siirry sisältöön

Vaikuttava yritysyhteistyö rakentuu yhteisille päämäärille ja arvopohjalle

Työn päämääränä olkoon, että jok’ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osan siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan heidän kehitykselleen hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.

Näillä sanoilla kenraali Mannerheim kutsui vuonna 1920 kansalaisia mukaan työhön lasten olojen parantamiseksi. Olosuhteet olivat haastavat, mutta usko kansalaisten yhteistyöhön tärkeän asian eteen eli vahvana. Liiton tarkoitukseksi kirjattiin kaikki lastensuojelutyö, mikä ei lain mukaan kuulunut valtiolle tai kunnalle.

Tänä päivänä MLL:n toiminta pohjaa edelleen vahvasti kansalaisten vapaaehtoistyöhön. Yhdessä liittomme asiantuntijoiden kanssa ylläpidämme ja kehitämme lapsille, nuorille ja lapsiperheille tarkoitettuja palveluita, joita julkinen sektori ei pysty itse tuottamaan. Nämä palvelut ovat elintärkeässä roolissa hyvinvointialueilla ja koskettavat tuhansia lapsia ja nuoria. Tähän työhön tarvitsemme entistä vahvemmin myös yrityksiä mukaan.

Niin kuin Mannerheim kutsui kansalaisia yhteistyöhön 20-luvulla, niin me kutsumme 2000-luvulla yrityksiä mukaan  vahvistamaan suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa siellä, missä apua eniten tarvitaan!

Me MLL:ssä näemme yritysyhteistyön konkreettisena vastuullisuustekona. Mikä olisikaan tänä päivänä tärkeämpää kuin lasten ja nuorten hyvinvointi- onhan lapsuus ja nuoruus se pohja, jolle koko elämä rakentuu.  Haluamme yhdessä yritysten kanssa tukea etenkin ennaltaehkäisevien palveluiden kehittämistä ja olla esimerkkinä siitä, miten yhdessä voimme saada aikaan isoja asioita, joilla on pitkäaikaisia vaikutuksia lasten ja nuorten elämässä. Yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille.

Kumppanuuksissa uskomme pitkäaikaiseen ja yhteiseen arvopohjaan perustuvaan yhteistyöhön, johon molemmat osapuolet aidosti sitoutuvat. Parhaimmillaan yritysyhteistyö hyödyttää lapsia, nuoria ja perheitä sekä tukee yrityksen toimintaa. Yritykselle merkittävä hyöty on, että tunnemme Suomessa asuvien lasten ja nuorten arjen, ja asiantuntijamme ovat alallamme arvostettuja ammattilaisia. Yhteistyöyrityksemme taas ovat oman toimialansa parhaita asiantuntijoita ja yhteiskuntavastuun suunnannäyttäjiä. Kahden ääni kuuluu kauemmas kuin yhden!

Viime vuonna meillä oli ilo toteuttaa yhdessä kumppaniyritystemme kanssa useita merkittäviä yhteistyöhankkeita. Näistä mainittakoon mm. Suomen suurin verkkovanhempainilta yhdessä Arlan kanssa, joka keräsi lähes 1000 osanottajaa. Kiusaamisvapaa vyöhyke -idean taas jalkautimme jokaiseen Suomen kuntaan yhdessä K-Market -ketjun kanssa.

Tänä vuonna aiomme panostaa erityisesti lasten ja nuorten medialukutaidon kehittämiseen digiympäristöissä sekä jatkaa kiusaamisen vastaista työtä aktiivisesti. Aiomme myös herätellä kumppaniyrityksemme henkilökuntaa miettimään, mitä konkreettista jokainen aikuinen voi tehdä kiusaamisen ehkäisemiseksi. Lasten ja Nuorten puhelimen ja chatin sekä nuorille suunnatun Nuortennetin kehittäminen ovat niin ikään toimintamme ytimessä vahvasti ja kumppanuudet vahvistavat tätä työtä entisestään.

Mikäli yrityksesi haluaa olla mukana rakentamassa Suomesta lapsiystävällistä yhteiskuntaa, luomassa tulevaisuususkoa ja puolustamassa lasten oikeuksia hyvään elämään, ota yhteyttä niin jutellaan!

Ota yhteyttä:  Anne Johansson, yritysyhteistyöpäällikkö, anne.johansson@mll.fi, puh. 050 4709 275.

Lue lisää MLL:n yritysyhteistyötavoista sekä kumppanuuksista 

Anne Johansson

Anne Johansson

Yritysyhteistyöpäällikkö

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös