Siirry sisältöön
Lapsemme-lehden kuva, EI käytetä muussa yhteydessä.

Milaja-äiti tunnistaa Rogerissa paljon itseään

Milaja Mäntyniemi, 26, Iisalmi
– Roger syntyi kauan odotettuna lapsena. Hän on vastaus rukouksiini. Kahden kuukauden ikäisenä Roger sairastui homealtistuksen takia harvinaisiin ihosairauksiin ja jouduimme viettämään pitkiä aikoja sairaalassa.

Ihosairauksien takia poikani ei ole juurikaan ollut muiden hoidettavana, koska hygienian kanssa pitää olla tarkkana, ja Rogerin vastustuskyky on muita heikompi. Ehkä senkin takia minulla ja Rogerilla on hyvin tiivis suhde. Kun juttelen perhekahvilassa muiden äitien kanssa, poika on selvästi vähän mustasukkainen.

Roger on kotona saanut paljon syliä, läheisyyttä ja huomiota. Hän on minulle korvaamaton. Rogerilla on myös tiukat rajat, koska minun ja mieheni mielestä lapsen on opittava kunnioittamaan vanhempiaan.

Roger on vahvatahtoinen ja temperamenttinen lapsi ja tunnistan hänessä paljon samaa kuin itsessänikin. Minusta voimakas tahto on lapselle vain hyväksi. Se on auttanut Rogeria selviytymään sairaudestaan ja kannattelee häntä varmasti muinakin vaikeina hetkinä.

Roger on hyvin empaattinen muita ihmisiä kohtaan. Jos Roger näkee minun olevan surullinen, hän tulee halaamaan minua ja kysyy, miksi äidillä on paha mieli. Roger on ehtiväinen poika, ketterä kiipeilemään ja pitää äidin valppaana. Kerran hän oli kiivennyt rasvakaapille ja voidellut itsensä, leikkidinosauruksensa ja lattian kosteusvoiteella ennen kuin ehdin väliin.

Roger auttaa minua mielellään ruoanlaitossa. Välillä ruoasta kyllä huomaa, että poika on kaatanut kattilaan vähän reilummin maustetta. Ensi syksynä arkirutiinimme muuttuvat, kun jatkan töitäni lähihoitajana ja Roger menee päiväkotiin.

Roger Mäntyniemi, 2,5
Äiti on kaunis. Minä leikin dinosauruksilla. Äitikin leikkii dinosauruksilla. Minä annan dinosauruksille salaattia. Äiti on pehmeä.

Juttu julkaistu Lapsemme 2/2020 -lehdessä Kainalossa-palstalla.

Elina Rikkilä

Kirjoittaja

Tommi Korpihalla

valokuvaaja

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Kainalossa-sarjan aiempia juttuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös