Siirry sisältöön
VAIN JUHLAVUODEN JA MLL 100 -KERHOHANKKEEN VIESTINTÄÄN.

MLL tukee koulujen kerhotoimintaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton 100-vuotishankkeena suunnitelluilla Aikaseikkailu-kerhoilla haluamme tukea koulujen maksutonta kerhotoimintaa ja vahvistaa lasten luottamusta tulevaisuuteen. Olemme koonneet kerhotoiminnan toteuttamista varten ohjeistuksen alle.

Koulun edustaja täyttää ilmoittautumislomakkeen ja kerho-ohjaaja saa lisätietoa sähköpostiin kerhon toteuttamisesta.

Opetushallituksen kerhorahoitusta voi hyödyntää Aikaseikkailu-kerhon palkkakustannuksiin. Kerho tukee avustuksen erityisiä painopisteitä, kuten tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamista ja luovaa toimintaa. Suosittelemme, että kerho-ohjaajana toimii koulun aikuinen esimerkiksi opettaja tai koulunkäynnin ohjaaja.

Lasten eriarvoisuus on lisääntynyt ja vanhempien koulutustausta ja tuki vaikuttavat lasten koulumenestykseen. Siksi on tärkeää, että lasten luottamusta omaan osaamiseen ja pärjäämiseen vahvistetaan. Aikuiset rakentavat yhdessä tulevaisuutta lasten kanssa ja se millaiseksi se muodostuu, on viime kädessä kiinni meistä itsestämme.

Kannustamme oppilashuoltoa ja koulun muita aikuisia rohkaisemaan kerhoon muun muassa lapsia, jotka viettävät paljon syystä tai toisesta aikaa yksin.

Koulun järjestämä kerho 3.–4-luokkalaisille. Kerhossa lapset harjoittelevat leikillisyyden ja pelillisyyden avulla esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamista, empatiaa ja ongelmanratkaisutaitoja.

Kerho on kymmenen kerhokerran kokonaisuus, joka sisältää kerhomateriaalit (kerhovihkot, julisteen ja osaamistarrat). Kerho-ohjaajan verkkokoulutus, ohjaajan opas sekä kerhomateriaalit ovat kouluille maksuttomia 

Alakoulut voivat ilmoittautua kerhon järjestäjäksi ja toteuttaa kerhon haluamanaan ajankohtana.

Kerho-ohjaajat saavat kutsun itseopiskeltavaan verkkokoulutukseen. 30–60 minuutin mittainen verkkokoulutus tarjoaa kerho-ohjelman esittelyn, käytännönläheistä tukea ja ideoita tulevaisuuslukutaidon, positiivisen pedagogiikan ja pelillisyyden hyödyntämiseen niin kerhossa kuin yleisesti opetus- ja ohjaustyössä.

Tarjotaan lapsille mahdollisuus harrastaa maksuttomasti!

 

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös