Mielenterveys


Meillä jokaisella on oma erilainen kokemus siitä, millainen on hyvä mielenterveys. Sen ylläpitäminen vaatii joka tapauksessa ponnisteluja, ja niinpä ihmisille onkin kehittynyt monia, erilaisia keinoja, joilla he ylläpitävät omaa mielenterveyttään ja yleistä hyvinvointiaan.

Mielenterveys vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Nuoruusikä on aikaa, jolloin yhtenä hetkenä on hyvällä tuulella, mutta jo seuraavana kaikki ottaa päähän. Masennuksen tuntemukset voivat kuitenkin pitkittyä, jolloin ihminen tarvitsee apua.

Mielenterveyden häiriöistä puhutaan silloin, kun oireet rajoittavat toimintakykyä jollain tavalla. Pahimmassa tapauksessa mielenterveyden häiriöt voivat vammauttaa henkilön lähes kokonaan ja sulkea esimerkiksi sosiaalisten suhteiden ulkopuolelle. Mielenterveyshäiriöitä ovat mm. ahdistuneisuushäiriöt, syömishäiriöt ja mielialahäiriöt.

Hyvä itsetunto tukee mielenterveyttä. Muista myös iloita pienistä asioista!

Huom! Mielenterveysaiheinen keskustelupalsta on lakkautettu. Jos haluat MLL:n aikuisen vastauksen, kirjoita Lasten ja nuorten kirjepalveluun, jossa saat henkilökohtaisen vastauksen viikon sisällä.

 


Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

 


Tuoreimmat nuorten tekemät jutut: