Päivystäjäksi Lasten ja nuorten puhelimeen

Tarvitsemme lisää aikuisia, joilla on aikaa kuunnella lasten ja nuorten pieniä ja isoja murheita

Hae Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjäksi!

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät tarjoavat lapsille ja nuorille aikuisen tukea ja aikaa. Vapaaehtoisten päivystäjien tukena päivystysvuorojen aikana toimii aina MLL:n työntekijä. Vapaaehtoinen päivystäjä voi toimia puhelimessa, kirjepalvelussa tai chatissa, tai halutessaan useammassa palvelussa.

Toivomme sinulta

• vähintään 25 vuoden ikää. Sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalalle kouluttautuvien tai kouluttautuneiden kohdalla ikärajaa voidaan harkitusti alentaa.
  • halua tutustua lasten ja nuorten maailmaan
  • kykyä kuunnella/kirjoittaa
  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • kykyä toimia ryhmässä
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan pidemmäksi aikaa 2 kertaa kuussa
  • halua kehittyä päivystäjänä sekä
  • tietoteknisiä taitoja (internet ja tekstinkäsittely).

Peruskurssin käymisen lisäksi päivystäjät sitoutuvat päivystämään vähintään kaksi kertaa kuussa. Vapaaehtoistyön tueksi päivystäjät saavat jatkuvaa tukea ja jatkokoulutusta. Kurssista kiinnostuneet haastatellaan ennen peruskoulutukseen valitsemista.

Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä on tullut voimaan 1.5.2014. Päivystäjäkurssille valituilta tullaan pyytämään rikosrekisterilain 6 a:ssä tarkoitettu rikosrekisteriote.

Peruskurssit

Peruskursseja järjestetään kolmella päivystyspaikkakunnalla: Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa.

Päivystäjäkurssi on noin 40 tunnin mittainen.

Peruskurssin tavoitteena on antaa valmiudet erilaisten yhteydenottajien kohtaamiseen Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluissa.

Kurssilla:

• syvennytään lapsuuteen ja nuoruuteen kehitysvaiheina
  • perehdytään Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluihin
  • pohditaan päivystäjän roolia MLL:ssa ja päivystäjänä jaksamista
  • harjoitellaan yhteydenottajan kohtaamista puhelimessa, nettikirjeissä ja chatissa.

Jos olet halukas tulemaan päivystäjäksi, ota yhteys sinua lähimpänä olevan paikkakunnan päivystysohjaajaan, niin hän kertoo sinulle lisää.

Voit myös täyttää hakemuskaavakkeen netissä (linkit sivun alaosassa), jolloin työntekijä ottaa Sinuun yhteyttä peruskurssin lähestyessä haastattelua varten.

Seuraavat peruskurssit

Vuoden 2018 kaikki peruskurssit ovat joko pidetty tai parhaillaan käynnissä. Vuoden 2019 ensimmäiset peruskurssit järjestetään alkuvuodesta. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme, voit täyttää hakemuksen ja otamme sinuun yhteyttä, kun seuraavat kurssipäivät ovat selvillä.

Lisätietoa lasten ja nuorten puhelimesta ja netistä, koulutuksista ja hakemuksista:

Päivystysohjaaja Minna Wessman
p. 075 3245 426, 050 466 2725 minna.wessman(at)mll.fi