Päivystäjäksi Lasten ja nuorten puhelimeen

Tarvitsemme lisää aikuisia, joilla on aikaa kuunnella lasten ja nuorten pieniä ja isoja murheita

Hae Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjäksi

Lasten ja nuorten puhelimessa MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät tarjoavat lapsille ja nuorille aikuisen tukea ja aikaa. Vapaaehtoisten tukena toimii päivystysvuorojen aikana aina MLL:n työntekijä. Vapaaehtoisena voi päivystää puhelimessa, kirjepalvelussa tai chatissa.

Toivomme sinulta

• vähintään 25 vuoden ikää. Sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalalle kouluttautuvien tai kouluttautuneiden kohdalla ikärajaa voidaan harkitusti alentaa.
  • halua tutustua lasten ja nuorten maailmaan
  • kykyä kuunnella/kirjoittaa
  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • kykyä toimia ryhmässä
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan pidemmäksi aikaa 2 kertaa kuussa
  • halua kehittyä päivystäjänä sekä
  • tietoteknisiä taitoja (internet ja tekstinkäsittely).

Peruskurssin käymisen lisäksi päivystäjät sitoutuvat päivystämään vähintään kaksi kertaa kuussa vuoden ajan. Vapaaehtoistyön tueksi päivystäjät saavat jatkuvaa tukea ja jatkokoulutusta. Kurssista kiinnostuneet haastatellaan ennen peruskoulutukseen valitsemista.

Tarjoamme viihtyisät päivystystilat, välipalat ja mukavat päivystäjäkaverit, laadukkaita täydennyskoulutuksia sekä mahdollisuuden tukea ja auttaa erilaisia lapsia ja nuoria erilaisissa elämäntilanteissa. Vapaaehtoisemme kokevat työn äärimmäisen mielekkääksi.

Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä on tullut voimaan 1.5.2014. Päivystäjäkurssille valituilta tullaan pyytämään rikosrekisterilain 6 a:ssä tarkoitettu rikosrekisteriote.

Peruskurssit

Peruskurssille ja päivystystoimintaan voi osallistua kolmella päivystyspaikkakunnalla: Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa.

Kurssi on noin 40 tunnin mittainen.

Peruskurssin tavoitteena on antaa valmiudet erilaisten yhteydenottajien kohtaamiseen Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluissa.

Kurssilla:

• syvennytään lapsuuteen ja nuoruuteen kehitysvaiheina
  • perehdytään Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluihin
  • pohditaan päivystäjän roolia MLL:ssa ja päivystäjänä jaksamista
  • harjoitellaan yhteydenottajan kohtaamista puhelimessa, nettikirjeissä ja chatissa.

Jos olet halukas tulemaan päivystäjäksi, voit täyttää hakemuskaavakkeen netissä (linkit sivun alaosassa), jolloin työntekijä ottaa Sinuun yhteyttä peruskurssin lähestyessä haastattelua varten. Voit myös ottaa yhteyttä sinua lähimpänä olevan paikkakunnan päivystysohjaajaan, niin hän kertoo sinulle lisää.

Seuraavat peruskurssit

Seuraavat Lasten ja nuorten puhelimen ja digipalveluiden päivystäjien peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Tarkemmat kurssipäivät selviävät lähiaikoina. Kurssi tullaan järjestämään tilanteen salliessa osittain lähiopetuksena ja osittain verkko-opiskeluna. Tarvittaessa lähiopiskelupäivät toteutetaan online-koulutuksina. Peruskurssi antaa sinulle valmiudet vastata chat- ja nettikirjeyhteydenottoihin myös etänä, eli voit lähteä toimintaan mukaan, vaikket asuisi päivystyspaikkakunnalla. Lisätietoa saat sinua lähimpänä sijaitsevan päivystyspisteen koordinaattorilta.

Lisätietoa lasten ja nuorten puhelimesta ja netistä, koulutuksista ja hakemuksista:

Päivystystyön koordinaattori Minna Wessman
p. 075 3245 426, 050 466 2725 minna.wessman(at)mll.fi