Päivystäjäksi Lasten ja nuorten puhelimeen

Tarvitsemme lisää aikuisia, joilla on aikaa kuunnella lasten ja nuorten pieniä ja isoja murheita

Hae Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjäksi

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät tarjoavat lapsille ja nuorille aikuisen tukea ja aikaa. Vapaaehtoisten tukena toimii päivystysvuorojen aikana aina MLL:n työntekijä. Vapaaehtoisena voi päivystää puhelimessa, kirjepalvelussa tai chatissa.

Toivomme sinulta

• vähintään 25 vuoden ikää. Sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalalle kouluttautuvien tai kouluttautuneiden kohdalla ikärajaa voidaan harkitusti alentaa.
  • halua tutustua lasten ja nuorten maailmaan
  • kykyä kuunnella/kirjoittaa
  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • kykyä toimia ryhmässä
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan pidemmäksi aikaa 2 kertaa kuussa
  • halua kehittyä päivystäjänä sekä
  • tietoteknisiä taitoja (internet ja tekstinkäsittely).

Peruskurssin käymisen lisäksi päivystäjät sitoutuvat päivystämään vähintään kaksi kertaa kuussa vuoden ajan. Vapaaehtoistyön tueksi päivystäjät saavat jatkuvaa tukea ja jatkokoulutusta. Kurssista kiinnostuneet haastatellaan ennen peruskoulutukseen valitsemista.

Tarjoamme viihtyisät päivystystilat, välipalat ja mukavat päivystäjäkaverit, laadukkaita täydennyskoulutuksia sekä mahdollisuuden tukea ja auttaa erilaisia lapsia ja nuoria erilaisissa elämäntilanteissa. Vapaaehtoisemme kokevat työn äärimmäisen mielekkääksi.

Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä on tullut voimaan 1.5.2014. Päivystäjäkurssille valituilta tullaan pyytämään rikosrekisterilain 6 a:ssä tarkoitettu rikosrekisteriote.

Peruskurssit

Peruskurssille ja päivystystoimintaan voi osallistua kolmella päivystyspaikkakunnalla: Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa. Helsingissä on myös mahdollisuus päivystää ruotsiksi.

Hae päivystäjäksi Helsinkiin

Hae päivystäjäksi Jyväskylään

Hae päivystäjäksi Ouluun

Bli volontär på svenska

Kurssi on noin 40 tunnin mittainen.

Peruskurssin tavoitteena on antaa valmiudet erilaisten yhteydenottajien kohtaamiseen Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluissa.

Kurssilla:

• syvennytään lapsuuteen ja nuoruuteen kehitysvaiheina
  • perehdytään Lasten ja nuorten puhelimen ja netin palveluihin
  • pohditaan päivystäjän roolia MLL:ssa ja päivystäjänä jaksamista
  • harjoitellaan yhteydenottajan kohtaamista puhelimessa, nettikirjeissä ja chatissa.

Jos olet halukas tulemaan päivystäjäksi, voit täyttää hakemuskaavakkeen netissä (linkit sivun alaosassa), jolloin työntekijä ottaa Sinuun yhteyttä peruskurssin lähestyessä haastattelua varten. Voit myös ottaa yhteyttä sinua lähimpänä olevan paikkakunnan päivystystyön koordinaattoriin, niin hän kertoo sinulle lisää.

Seuraavat peruskurssit

Seuraavat peruskurssit järjestetään syksyllä 2022. Tarkempaa tietoa kurssien ajankohdista tulee saataville muutamaa kuukautta ennen kurssien alkua. Peruskurssi sisältää sekä itsenäistä opiskelua verkossa että reaaliaikaisia koulutuksia. Osa reaaliaikaisista koulutuksista toteutetaan verkkokoulutuksina ja osa lähitapaamisina.

Oulu
Oulun seuraava peruskurssi alkaa elokuun 2022 lopussa. Kesän aikana peruskurssihakemuksiin vastaamisessa saattaa olla viivettä. Jokaiseen hakemukseen vastataan henkilökohtaisesti.

• ke 31.8. klo 17-20: Kurssin aloitus. Yleistietoa palvelusta ja päivystystoiminnasta (lähitapaaminen)
    • la 3.9. klo 9-15: Lapsuus ja nuoruus kehitysvaiheina (verkkokoulutus)
    • la 17.9. klo 9-15: Koulutus puhelinpäivystäjiksi ryhtyville (lähitapaaminen)

• ke 19.10. klo 17-20: Peruskurssin päätösilta (lähitapaaminen)

Jyväskylä
Jyväskylän seuraava peruskurssi järjestetään alkuvuodesta 2023. Voit halutessasi täyttää hakemuksen seuraavalle kurssille.

Helsinki
Helsingin seuraava peruskurssi järjestetään alkuvuodesta 2023. Halutessasi voit jo hakea seuraavalle kurssille. Jokaiseen hakemukseen vastataan henkilökohtaisesti.

Lisätietoa lasten ja nuorten puhelimesta ja chatista, koulutuksista ja hakemuksista:

Helsinki

Päivystystyön koordinaattori Krista Järvimäki
p. 075 3245 504, 050 572 3504 krista.jarvimaki(at)mll.fi

Päivystystyön koordinaattori Melina Judén
p. 075 3245 343, 050 344 9343 melina.juden(at)mll.fi

Jyväskylä

Päivystystyön koordinaattori Johanna Kujanen
p. 075 3245 431, 040 752 2203, johanna.kujanen(at)mll.fi

Päivystystyön koordinaattori Pauliina Lyttinen
p 075 3245 433, 050 325 0139, pauliina.lyttinen(at)mll.fi

Oulu

Päivystystyön koordinaattori Maarit Väyrynen
p. 075 3245 435, 040 731 9440, maarit.vayrynen(at)mll.fi

Päivystystyön koordinaattori Päivi Mustonen
p. 075 3245 581, 050 400 3581, paivi.mustonen(at)mll.fi

Päivystystyön koordinaattori Nina Jolma
p. 075 3245 434, 050 325 0138, nina.jolma(at)mll.fi

MLL:n Keskustoimisto

Suunnittelija Heidi Holappa
p. 075 3245 515, 046 921 3092 heidi.holappa(at)mll.fi

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Ladattavat aineistot

Aiheeseen liittyvät