Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen aineistot

Opas tarjoaa ammattikasvattajille päiväkodin arkeen uutta näkökulmaa sekä työkaluja pienten lasten kasvurauhan ja hyvinvoinnin turvaamiseen. Päivitetty vuonna 2023.

Opas auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan teemallisen Kaikille kaveri päiväkodissa -vanhempainillan. Se sopii erityisesti päiväkodin 3−6-vuotiaiden ryhmien vanhempainiltoihin. Päivitetty vuonna 2023.

Opas tukee varhaiskasvattajia ja työyhteisöjä mediakasvatuksessa, lasten mediakulttuurin kohtaamisessa ja osallisuuden vahvistamisessa. Oppaassa on runsaasti varhaiskasvatussuunnitelman perusteita huomioivia vinkkejä ja käytännöllisiä mediakasvatusharjoituksia lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiseen.
Ilmestymisvuosi 2018.

Opas tukee kasvattajia suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan mediakasvatusta varhaiskasvatuksessa ja päiväkodeissa. Se avaa varhaiskasvatussuunnitelmien perusteita sekä tarjoaa mediakasvatusvinkkejä ja -tehtäviä lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun. Opas tarjoaa sisältöä varhaiskasvatuksen työyhteisöjen yhteisiin keskusteluihin mediakasvatuksen kehittämiseksi. Ilmestymisvuosi 2017.

Ladattavat aineistot

Ryhmäyttäminen ja mielenlukutaito

Mediakasvatus

Eskarista ekalle

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös