Siirry sisältöön

Vinkit syyslomalaisille

Syysloma tarjoaa koululaisille ansaitun tauon oppimisesta ja koulutyöstä. Moni viettää lomaa kotioloissa ja eteen voi tulla useamman kerran kysymys, että mitäs ohjelmaa tänään keksisimme lomapäivien ratoksi. MLL:n materiaaleista löytyy erilaisia vinkkejä, jotka kokosimme tähän. Linkit vinkkeihin löytyvät lopusta.

Leikkipankista löytyy vastaus ”mitä tehtäis” -kysymykseen ja loman tylsiin hetkiin. Leikkien aarrearkku on täynnä mitä hienoimpia tekemis- ja touhuamisvinkkejä niin isoille kuin pienille lomailijoille. Lähes tuhannen leikin joukosta löytyy omansa niin sisä- kuin ulkoleikkeihin.

Ilolla eskarista ekalle -pelit ovat hauskaa tekemistä perheen kesken. Maksuttomat pelit on suunnattu eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille yhdessä aikuisen kanssa pelattavaksi. Peleissä tehdään annettuja tehtäviä mobiililaitteella kuvaten, kirjoittaen ja tehtäviä ratkaisten. Pelin tehtäviä voi tehdä haluamansa verran ja peliä voi jatkaa myöhemmin uudelleen.

Iloa etsimässä -peli on kaikenikäisille suunnattu seikkailu leikin maailmaan. Peli on maksuton, ja se kannustaa hassuttelemaan ja liikkumaan ulkona. Peli sisältää kolme tasoa ja kahdeksan tehtävää, jotka toteutetaan mobiililaitteella kuvaten, kirjoittaen ja tehtäviä ratkaisten.

Aikaseikkailu ja Kuura – sekä Aikaseikkailu ja Aikaseikkailijakapteeni POM -tarinat kurkkaavat tulevaisuuteen. Tarinat ovat toteutettu osana Mannerheimin Lastensuojeluliiton 100-vuotishanketta, jossa vahvistetaan lasten luottamusta tulevaisuuteen.

Lapsemme-lehden Halvat huvit syksyyn -jutusta löytyy monia vinkkejä edulliseen tekemiseen: lintujen seuraaminen, lyhdyt loistamaan, kirjastoreissu, vanhojen valokuvien katselua ja vaikka mitä muuta. Kannattaa kurkata myös Halvat huvit -juttu, josta löytyy pienen budjetin vinkkejä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kirjan lukeminen peiton alla taskulampun valossa?

Pääkaupunkiseudulla lomailevat voivat suunnata myös Linnanmäelle, jossa vietetään Valokarnevaalia 14.–24. lokakuuta. Jokainen Linnanmäellä huvitteleva on samalla hyväntekijä, sillä huvipuistoa pyörittävä Lasten Päivän Säätiö jakaa vuosittain varoja lastensuojelutyöhön muun muassa MLL:lle.

Jos isommilla koululaisille meinaa aika tulla pitkäksi loman aikana, niin kannattaa vinkata Nuortennetistä. Se on täynnä tekemistä, luettavaa ja pohdittavaa. Iso osa sisällöstä on nuorten tekemää – ehkä oma nuori innostuu myös tuottamaan sinne sisältöä.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat avoinna myös syyslomien aikana normaalisti. Puhelin ja chat vastaavat joka päivä, lisäksi nettikirjeen voi kirjoittaa ihan milloin itselle sopii parhaiten.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös