Siirry sisältöön

Hei ammattikasvattaja, tuemme työtäsi

Olemme tulevana vuonna mukana monissa ammattikasvattajille suunnatuissa tapahtumissa kuten Kyyti 2022, Educa ja Nuori 2022. Kutsumme sinut lämpimästi mukaan tutustumaan, mitä tarjoamme sinulle työsi tueksi.

MLL on mukana kehittämässä myönteistä ilmapiiriä sekä lasten ja nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa. Järjestämme oppitunteja ja tuotamme maksuttomia materiaaleja esimerkiksi tukioppilas- ja kummioppilastoiminnasta, mediakasvatuksesta, yhdenvertaisuudesta, kiusaamisen ehkäisemisestä ja osallisuudesta. Koulun kerhotoimintaan meillä on tulevaisuustaitoihin liittyvä kerho-ohjelma. Olemme koonneet alle tärppejä ja vinkkejä ammattikasvattajille.

Tuotamme koulujen ja oppilaitosten käyttöön maksuttomia aineistoja muun muassa mediakasvatuksesta ja kiusaamisen ehkäisemisestä. Suurimman osan harjoitteista ja oppituntimalleista löydät tehtäväkorteista, joita voit hakea teeman, kohderyhmän ja aihesanojen mukaan. Esimerkiksi MLL:n mediakasvatuksen painopisteinä ovat hyvinvoinnista huolehtiminen digiajassa, turvallisen netinkäytön harjoitteleminen ja nettikiusaamiseen puuttuminen.

Monet opettajat käyttävät jo Nuortennettiä opetuksessa. Nuortennetissä on monenlaista tietoa ja tekemistä nuorille kuten tietotekstejä, testejä, keskustelupalsta, ryhmächat ja somekanavat. Julkaisemme myös nuorten omia mediatuotoksia.

Tarjoamme tulevaisuustaitoja koulun kerhotoimintaan. Aikaseikkailu on koulun kerho, joka on tarkoitettu 3.—4.-luokkalaisille. Kerhossa lapset harjoittelevat leikillisyyden ja pelillisyyden avulla omien vahvuuksien tunnistamista, empatiaa ja ongelmanratkaisutaitoja. Kerho-ohjaajana voi toimia esimerkiksi koulun opettaja, koulunkäynninavustaja tai ohjaaja.

Koulurauha-ohjelmassa oppilaat toimivat itse koulun ilmapiirin kehittämiseksi. Tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, kukaan ei jäisi yksin ja jokainen tuntisi kuuluvansa kouluyhteisöön. Valtakunnallinen Koulurauhan julistustapahtuma striimataan Joensuusta 17. elokuuta.

MLL:n kouluttajan voi tilata vanhempainiltaan, ammattikasvattajien tilaisuuteen tai pitämään oppilaille toiminnallista koulutusta. Koulutuksia pidetään esimerkiksi tukioppilas- ja kummioppilastoiminnasta, mediakasvatuksesta, kiusaamisen ehkäisemisestä sekä ryhmän toiminnan ja turvallisuuden tukemisesta.

Olitpa sitten varhaiskasvatuksen, perusasteen tai toisen asteen opettaja, uusimman tiedon MLL:n kasvattajille tarkoitetuista materiaaleista ja koulutuksista saat tilaamalla uutiskirjeen. Tutustu MLL:n kasvattajille suunnattuihin uutiskirjeisiin.

Aiheeseen liittyvät

MLL mukana tapahtumissa

Opetusmateriaalit

Kouluttajat ja uutiskirjeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös