Siirry sisältöön

Tavoitteena lapsiystävällinen Suomi

Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tarjoamalla tukea ja toimintaa sekä vaikuttamalla. Tule mukaan!

Lahjoita Lasten ja nuorten puhelin ja chat -palveluun

Lasten ja nuorten yksinäisyys ja hätä kuuluvat yhteydenotoissamme. Hallituksen leikkaukset tulevat johtamaan tilanteeseen, jossa pystymme vastaamaan yhä harvempaan yhteydenottoon. Lahjoittamalla varmistat, että jokainen lapsi saa apua.

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa lapsen kehityksestä sekä tukea ja vinkkejä arkeen.

Ammattilaisille

Materiaaleja, vinkkejä ja koulutuksia mm. kouluille, varhaiskasvattajille ja neuvoloille.

Toiminta lapsiperheille

MLL tarjoaa lapsille, vanhemmille ja perheille kohtaamisia, tukea ja vertaistoimintaa.

Älä jää yksin

Meillä on aikaa kuunnella lapsia, nuoria ja vanhempia. MLL:n auttaviin puhelimiin ja chatteihin voi ottaa yhteyttä missä vain asiassa. Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä numerossa 116 111. Vanhempainpuhelin taas vastaa joka arkipäivä numerossa 0800 92277.

Lue lisää

Miten käsitellä kiusaamista lapsen kanssa?

Aikuisella on tärkeä rooli kiusatun ja kiusaamiseen osallistuneen lapsen ja nuoren tukemisessa. On kaikkien velvollisuus puuttua kiusaamiseen.

Tutustu MLL:n työhön ja palveluihin kiusaamisen ehkäisemiseksi ja kiusaamisen koskettamien auttamiseksi sekä asiantuntijoidemme kirjoituksiin kiusaamisesta.

Lue lisää

Tunnista somen vaarat ennen lastasi

Lapset ja nuoret näkevät netissä, somessa ja peleissä haitallisia ja jopa hengenvaarallisia somehaasteita. Aikuisina tehtävämme on suojella lasta mediankäytön haitoilta. Tutustu uuteen maksuttomaan palveluun, joka varoittaa vanhempia leviävistä vaarallisista somehaasteista. Lue myös vinkit somehaasteista keskusteluun lapsen tai nuoren kanssa.

Ota käyttöön maksuton palvelu

Näin puhut väkivaltauutisista lapsen kanssa

Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa sekä nuoret koululaiset että pienet lapset. Lasta tilanne hämmentää ja pelottaa.

Aikuisenkin voi olla vaikea ymmärtää tapahtunutta ja löytää vastauksia lapsen kysymyksiin. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.

Lue lisää

MLL feissaa kuukausilahjoittajia

Feissarimme tekevät uusien kuukausilahjoittajien hankintaa tällä hetkellä ovelta ovelle kulkien pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla sekä Tampereen seudulla.

Tarkemmat sijainnit tällä viikolla ovat Espoo (Klovi, Koivu-Mankkaa ja Pyhäristi), Helsinki (Konala, Oulunkylä, Pirkkola ja Reimarla), Tampere (Vihattula, Siivikkala, Petsamo, Tahmela, Pispala ja Hyhky) ja Turku (Halinen, Harittu, Itäharju, Kausela ja Pansio). Satunnaisesti feissaamme myös listattujen alueiden läheisyydessä.

Tunnistat feissarimme MLL liivistä, nimikyltistä sekä nimikyltissä ja tabletilla olevasta keräysluvasta. Feissaajien työkieliä ovat suomi ja englanti.

Lue lisää

Lahjoita Lasten ja nuorten puhelin ja chat -palveluun

Sinun lahjoituksesi mahdollistaa, että lapsi tai nuori saa aikuisen rinnalleen silloin, kun hän sitä kipeimmin tarvitsee

Sinä voit auttaa. Lahjoita aikuisen aikaa!

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löydät yli tuhat leikki-ideaa. Hae leikkejä esimerkiksi tilan, iän tai keston mukaan tai lisää omaa leikkivinkkisi muiden löydättäväksi. Mitä tehtäis? Katso Leikkipankista!

Leikkipankki
Takaisin ylös