Siirry sisältöön

Anna joululahja kotimaan lapsille!

Tuoreen Kouluterveyskyselyn mukaan 20–26 % lapsista ja nuorista kokee itsensä usein yksinäiseksi. Joulun alla lasten ja nuorten yksinäisyys korostuu entisestään. Anna tänä jouluna lahja yksinäisille lapsille ja nuorille.

Tavoitteena lapsiystävällinen Suomi

Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tarjoamalla tukea ja toimintaa sekä vaikuttamalla. Tule mukaan!

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa lapsen kehityksestä sekä tukea ja vinkkejä arkeen.

Ammattilaisille

Materiaaleja, vinkkejä ja koulutuksia mm. kouluille, varhaiskasvattajille ja neuvoloille.

Toiminta lapsiperheille

MLL tarjoaa lapsille, vanhemmille ja perheille kohtaamisia, tukea ja vertaistoimintaa.

Miten puhua lapsen kanssa sodasta ja väkivallasta?

Sota huolettaa niin aikuisia kuin lapsia ja nuoriakin. Monet ovat nähneet mediassa ja somessa järkyttäviä videoita väkivallasta ja uhreista. Lapsia ja nuoria ei saa jättää yksin pelkojensa kanssa.

Lue lisää

Lahjoita hyvä joulumieli

Hyvä Joulumieli -keräys tuo iloa 22 000 perheen jouluun. Jo 27. kertaa järjestettävällä keräyksellä hankitaan ruokalahjakortteja Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille. Tänä vuonna tarve on erityisen suuri, sillä Suomessa elää arviolta noin 130 000 vähävaraista lasta.

Keräyksen järjestävät MLL, Suomen Punainen Risti ja Yle.

Lue lisää ja lahjoita

Tukioppilaat parantavat hyvinvointia koulussa

Lähes kaikissa yläkouluissa on koulutettuja tukioppilaita, jotka rakentavat hyvää ryhmähenkeä, toimivat kiusaamista vastaan sekä huolehtivat, ettei kukaan jäisi yksin. MLL on kehittänyt tukioppilastoimintaa Suomessa jo yli 50 vuoden ajan.

Lue lisää

MLL kiusaamista vastaan

Kiusaamisen vastainen työ vaatii pitkäjänteisyyttä. MLL tarjoaa matalan kynnyksen tukea kiusatuille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä menetelmiä kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ammattilaisille.

Tutustu työhömme

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löydät yli tuhat leikki-ideaa. Hae leikkejä esimerkiksi tilan, iän tai keston mukaan tai lisää omaa leikkivinkkisi muiden löydättäväksi. Mitä tehtäis? Katso Leikkipankista!

Leikkipankki

Anna joululahja kotimaan lapsille!

Tuoreen kouluterveyskyselyn mukaan 20-26 % lapsista ja nuorista kokee itsensä usein yksinäiseksi. Joulun alla lasten ja nuorten yksinäisyys korostuu entisestään. Apuasi tarvitaan, jotta pystyisimme auttamaan kaikkia lapsia ja nuoria.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös