Siirry sisältöön

Lahjoita nuorten mielenterveyden tukeen

Nuorten hätä kasvaa – itsemurhaan johtava ahdistus ja masennus lisääntyvät. Lahjoittamalla tuet maksuttomia lasten ja nuorten palvelujamme ja autat meitä auttamaan mahdollisimman monia.

Tavoitteena lapsiystävällinen Suomi

Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tarjoamalla tukea ja toimintaa sekä vaikuttamalla. Tule mukaan!

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa lapsen kehityksestä sekä tukea ja vinkkejä arkeen.

Ammattilaisille

Materiaaleja, vinkkejä ja koulutuksia mm. kouluille, varhaiskasvattajille ja neuvoloille.

Toiminta lapsiperheille

MLL tarjoaa lapsille, vanhemmille ja perheille kohtaamisia, tukea ja vertaistoimintaa.

Älä jää yksin

Meillä on aikaa kuunnella lapsia, nuoria ja vanhempia. MLL:n auttaviin puhelimiin ja chatteihin voi ottaa yhteyttä missä vain asiassa. Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä numerossa 116 111. Vanhempainpuhelin taas vastaa joka arkipäivä numerossa 0800 92277.

Lue lisää

Miten puhua lapsen kanssa sodasta ja konflikteista?

Sota huolettaa niin aikuisia kuin lapsiakin. Vanhempia ja muita lähellä olevia aikuisia tarvitaan nyt luomaan turvaa ja toivoa. Lapsia ja nuoria ei saa jättää yksin ajatustensa kanssa.

Lue lisää

Tukea digiajan kasvattajille

MLL:n tuoreen kyselyn mukaan nuoret vahvistavat kaverisuhteita netissä ja somessa, mutta myös yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteet ovat kasvaneet. Joka kolmas nuori haluaisi vähentää netin käyttöä, mutta kokee, ettei pysty. MLL tarjoaa tukea ja materiaaleja mediakasvatukseen kodeissa, kouluissa ja vapaa-ajalla.

Lue lisää

Digitutkijat - mediakasvatuksen työpajat 4.-luokkalaisille starttaavat!

Digitutkijat on MLL:n toteuttama ja Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama mediakasvatushanke, jossa tuetaan koulujen ja kotien mediakasvatustyötä. Maksuttomissa työpajoissa lapset oppivat valmiuksia toimia medioissa turvallisesti ja vastuullisesti, omaa ja muiden hyvinvointia tukevalla tavalla.

Tutustu työpajoihin ja ilmoita luokkasi mukaan!

MLL kiusaamista vastaan

Kiusaaminen, seurasta poissulkeminen ja yksin jättäminen tuntuvat lapsesta ja nuoresta musertavalta. MLL tekee pitkäjänteistä työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi ja tarjoaa matalan kynnyksen tukea kiusatuille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä menetelmiä kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ammattilaisille.

Lue lisää

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löydät yli tuhat leikki-ideaa. Hae leikkejä esimerkiksi tilan, iän tai keston mukaan tai lisää omaa leikkivinkkisi muiden löydättäväksi. Mitä tehtäis? Katso Leikkipankista!

Leikkipankki

Anna lahja kotimaan lapsille

Yksikään lapsi nuori tai vanhempi ei saa jäädä huolineen yksin. Sinun tuellasi pystymme olemaan lähellä, kuuntelemaan ja auttamaan lapsia, nuoria ja vanhempia kaikkialla Suomessa.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös