Siirry sisältöön

Onks kaikki ok? Podcast murrosikäisen vanhemmalle

”Onks kaikki ok?” on Mannerheimin Lastensuojeluliiton podcast-sarja murrosikäisen vanhemmalle. Podcasteissa nuoren kehityksen eri osa-alueiden asiantuntijat kertovat, mistä murrosiässä on kyse ja miten vanhempi voi tukea oman lapsensa kehitystä.

Mikä on murrosiän tarkoitus? Miten se näkyy nuoressa ja heijastuu lähiympäristöön? Mikä on vanhemman rooli lapsen murrosiässä? Murrosikäisen lapsen vanhemmuuden haasteista kertoo psykologi, psykoterapeutti Rasmus Lilja.

Miksi murrosikäinen raivoaa? Miten vanhempi voi auttaa nuoren tunnesäätelyn kehittymisessä? Missä roolissa on vanhemman kyky säädellä omia tunteitaan? Tässä jaksossa vinkkejä vanhemmalle antaa psykologi, psykoterapeutti Katja Myllyviita.

Miksi seksuaalisuudesta puhuminen omalle nuorelle on niin vaikeaa? Mikä on vanhemman rooli lapsensa seksuaalikasvattajana? Seksuaalisuudesta puhumiseen vinkkejä antaa MLL:n Auttavissa puhelin- ja nettipalveluissa työskentelevä yhteisöpedagogi, seksuaalineuvoja Pauliina Lyttinen.

Mikä merkitys kaverisuhteilla on nuoren kehitykselle ja miten vanhempi voi niitä tukea? Mitä jos omalla lapsella ei ole kavereita? Tässä jaksossa nuorten kaverisuhteiden merkityksestä kertoo  MLL:n Auttavien puhelin- ja nettipalveluiden päällikkö, sosiaalipsykologi Tatjana Pajamäki.

Mistä nuorten mediankäytössä on kyse? Milloin on syytä huoleen? Miten nuoren ajankäyttöä median parissa voi yrittää pitää kohtuudessa – vai voiko? Nuorten mediankäytöstä kertoo MLL:n mediakasvatuksen asiantuntija Paula Aalto.


Yläkoulun alkaminen on lapselle iso juttu. Uusi elämänvaihe ja murrosikä haastaa myös vanhempaa.

Tutustu yläkoululaisen vanhemman lukupakettiin

Aiheeseen liittyvät

Lisää lukemista nuoren kehityksestä

Tukea vanhemmuuteen

Takaisin ylös