640. Eskarista ekalle -mobiilipeli

600. Hyvinvointitaidot

Tehtävä

Opitaan kaveritaidoista, mediasta ja itsenäistymisestä sekä hassutellaan oman aikuisen kanssa mobiilipelin avulla. Peli on tarkoitettu viskari- ja eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille pelattavaksi kotona yhdessä aikuisen kanssa. Peli sisältää 14 tehtävää, joista voi valita haluamansa.

Tila

Koti tai koulu.

Tarvikkeet

Mobiililaite.

Kesto

15-45 min.

HyvinvointiKaveritaidotKeskittyminenMediakasvatusTunteet
1 - 6 luokatVanhemmatVarhaiskasvatus

Ilolla eskarista ekalle -pelissä päästään seikkailemaan Mediametsään, Treenitorppaan, Kaveruuden kerrostaloon ja Hassutteluhuvilaan. Näissä kohteissa vietetään yhteistä aikaa, pidetään hauskaa ja ehkä samalla opitaankin jotain.

 1. Peliä voi hyödyntää varhaiskasvatuksessa tai alkuopetuksessa.
 2. Peli toimii yhteisissä kodin ja koulun tapahtumissa.
 3. Pelin voi antaa myös pelattavaksi kotiin.

 

Pelin pelaaminen

Pelissä tehdään annettuja tehtäviä mobiililaitteella kuvaten, kirjoittaen ja tehtäviä ratkaisten. Pelin tehtäviä voi tehdä haluamansa verran ja peliä voi jatkaa myöhemmin uudelleen.

Pelissä tarvitaan hieman luovuutta, mutta ennen kaikkea seikkailumieltä. Peleissä ei pelata ketään vastaan. Peli on suomenkielinen ja maksuton.

Peli on tarkoitettu viskari- ja eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille pelattavaksi kotona yhdessä aikuisen kanssa. Peli sisältää 14 tehtävää, joista voi valita haluamansa.


Peliohjeet

 1. Kootkaa pelipari aikuisesta ja lapsesta. Varatkaa aikaa vähintään 20–40 minuuttia pelin pelaamiseen.
 2. Valitkaa mobiililaite, jolla pelaatte. Suosittelemme tablettia tai älypuhelinta.
 3. Pelit toimivat Seppo-alustalla. Ladatkaa mobiilikaupasta Seppo-sovellus tai avatkaa selaimessa osoite play.seppo.io. Valitkaa kieleksi suomi.
  Huomio: Selaimen kautta pelatessa, suositellaan Chromen tai Safarin käyttöä (ei Internet Exploreria).
 4. Syöttäkää pelikoodi:
  Eskarista ekalle -pelikoodi: F28EC5
 5. Aloittakaa peli.
  Huomio: Tehtävävastaukset eivät ole julkisia.

Taustaa

Ilolla eskarista ekalle -toiminta luo kohtaamisen ja vertaistuen paikkoja jännittävään siirtymävaiheeseen esikoululaisesta ensimmäiselle luokalle. Toimintaa kehitetään vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksen avulla, osana vanhemmuuden tuen Yhteisvastuukokonaisuutta, jota toteutetaan yhdessä Kirkkopalveluiden ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.