Pelit

Tervetuloa tutustumaan MLL:n pelisisältöihin!

Pelien avulla on kautta aikojen pyritty opettamaan ihmisille tarpeellisia tietoja ja taitoja. Pelejä voi pelata yhdessä tai yksin ja parhaimmillaan ne voivat innostaa ja motivoida oppimaan. Niiden avulla voidaan pohtia myös itse oppimista ja asettaa tavoitteita yhdessä sekä käsitellä erilaisia teemoja.

MLL:n pelimateriaalit ovat hauskaa yksin tai yhdessä tekemistä ja ne innostavat ja kannustavat oppimiseen, ongelmanratkaisun, kommunikoinnin, ryhmässä toimimisen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen ja kriittisen ajattelun harjoitteluun. Alta pääset tutustumaan pelivalikoimaamme ja -aineistoihin.

Kaikki netissä pelattavat pelimme ovat maksuttomia. Seppo-pelimme eivät vaadi erillistä lisenssiä alustalle.

Sisällys

 


Iloa etsimässä -mobiilipeli

Kaikenikäisille suunnattu seikkailu leikin maailmaa.

Kokoa tiimi ja etsikää Iloa hassutellen yhdessä. Maksuton Iloa etsimässä -peli kannustaa hassuttelemaan ja liikkumaan ulkona. Seppo-peli on pelattavaksi suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi tukiviitottuna.

Siirry tehtäväkorttiin

 


Eskarit peliarvostelijoina

Hei esiopetuksen parissa työskentelevä!

Kannusta eskarit pelaamaan lautapelejä ja arvostelemaan pelejä. Löytäkää teidän teidän eskarin lautapelien suosituimmat ominaisuudet ja luokaa yhdessä peli. Itse rakennettuja pelejä tai peliarvosteluja voitte käyttää osana vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja kannustaa perheitä pelaamaan myös kotona.

Siirry tehtäväkorttiin

 


DIGIFIT-kirppu

Muistatko joskus pelanneesi kavereiden kanssa paperista taiteltavalla kirpulla?

Herkullisen värikästä DIGIFIT-kirppua pelaamalla voi pohtia mediankäytön yhteyksiä mielen hyvinvointiin. Kirppua voi pelata perheen tai kavereiden kanssa tai luokassa oppilaiden kesken. DIGIFIT-kirppu sopii sekä ala- että yläkouluikäisille oppilaille. Tilaa tai tulosta oppilaille DIGIFIT-kirput.

Siirry tehtäväkorttiin

 


Koulumatkalla-mobiilipeli

Vinkki ekaluokan opettajalle kotien kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Koulumatkalla -pelissä opitaan turvallisesta liikennekäyttäytymisestä ja tutustutaan lähiympäristöön sekä pohditaan kouluaamuihin liittyviä asioita. Seppo-peli on suunnattu itsenäistä koulumatkaa harjoitteleville ja sitä pelataan yhdessä aikuisen kanssa.

Siirry tehtäväkorttiin

 


Iloa etsimässä -tehtäväsivu

Alakoululaiset Iloa etsimässä.

Tänään on Leikkipäivä, mutta Ilo on piilossa. Hän on luultavasti mennyt ulos. Iloa etsimässä -tehtäväsivu sisältää kolme tehtävää. Ilo löytyy parhaiten, kun se kuulee naurua. Löydätte Ilon varmasti yhdessä!

Siirry tehtäväsivulle 

 


Tivoli Utopia Junior -lautapeli

Alakoululaiset hankkivat tulevaisuustaitoja pelaamalla.

Tivoli Utopia Junior on lautapeli, jossa lapset seikkailevat tulevaisuuden tivolissa ja keksivät  ratkaisuja tivolin muuttamiseksi entistäkin paremmaksi.

Lue lisää (tulossa)

 


Seikkaile ajassa

Oppimis- ja hyötypeli alakoululaisille.  

Alakoululaiset harjoittelevat menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden tarkastelua. Verkkotehtävät kannustavat pohtimaan kestävää kehityksestä, keksintöjä sekä media- ja tulevaisuustaitoja.

Siirry tehtäväkorttiin

 


Parempaa pelikulttuuria -oppituntimalli

Miten hyvinvointia voi rakentaa peleissä?

Oppituntimallin tavoitteena on pohtia miten omaa ja muiden hyvinvointia ja myönteistä vuorovaikutusta voi rakentaa peleissä ja niiden ulkopuolella. Mallia voi käyttää alakoulun 5.-6. sekä yläkoulun 7.-9. vuosiluokille. Se soveltuu myös tukioppilastoiminnan kummitunniksi.

Siirry tehtäväkorttiin

 


Kaverineuvola-mobiilipeli

Toiminnallinen mobiilipeli tukioppilaiden toteutettavaksi.

Kaverineuvola on yläkoulaisille suunnattu peli turvallisen kouluilmapiirin luomiseen. Soveltuu hyvin tukioppilastoimintaan, kaveritaitojen harjoitteluun ja ryhmähengen vahvistamiseen. Seppo-peli on maksuton ja se kannustaa liikkumaan koulun tiloissa.

Siirry tehtäväkorttiin

 

Aiheeseen liittyvät