Siirry sisältöön

Yhteistä tekemistä

Yhdessä pelaaminen voi olla kivaa yhteistä tekemistä! Pelien äärellä viihdytään ja pidetään hauskaa, tehdään yhteistyötä ja jutellaan ja vaihdetaan ajatuksia. Aikuisten antamat mallit, yhdessä kokeileminen ja keskustelut auttavat lasta ja nuorta ymmärtämään pelaamista monelta kannalta. Lapsen taidot olla kiva pelikaveri, hallita omaa pelaamista ja ymmärtää pelikulttuureja rakentuvatkin pienestä pitäen lähiyhteisön, erityisesti huoltajien tuella.

Olemme toteuttaneet yhteisiin hetkiin pelejä ja tehtäviä perheen pelattavaksi, joihin voit tutustua alhaalta.


Iloa etsimässä -mobiilipeli

Kaikenikäisille suunnattu seikkailu leikin maailmaa

Kokoa tiimi ja etsikää Iloa hassutellen yhdessä. Iloa etsimässä -peli on kaikenikäisille suunnattu seikkailu leikin maailmaan. Iloa etsimässä -peli on kehitetty yhdessä lasten kanssa Leikkipäivän 2021 teeman “Leikkien lähelle luontoa” ympärille. Peli on maksuton ja se kannustaa hassuttelemaan ja liikkumaan ulkona. Löydät ohjeet peliin niin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi kuin suomeksi tukiviitottuna.

Peliohjeet Leikkipäivän sivuilta


Kirppu-pelit

Muistatko joskus pelanneesi kavereiden kanssa paperista taiteltavalla kirpulla?

Herkullisen värikästä DIGIFIT-kirppua pelaamalla voi pohtia mediankäytön yhteyksiä mielen hyvinvointiin. Kirppua voi pelata perheen tai kavereiden kanssa. DIGIFIT-kirppu sopii sekä lapsille, että nuorille. Tulosta ja askartele DIGIFIT-kirppu.

Värillinen DIGIFIT-kirppu

Väritettävä DIGIFIT-kirppu

Eskarista ekalle -kirppu on hauska pelillinen tapa käsitellä arjen hyvinvointia digilaitteiden äärellä. Kirppu on suunnattu 5 – 8 -vuotiaille ja se sopii viskari, eskari ja 1. – 2. -luokkaisille. Kirppu innostaa luomaan myös omia kirppuja.

Leikkaa, askartele ja pelaa.

Tulosta Eskarista ekalle -kirppu

STOP nettikiusaamiselle -kirppu  ennaltaehkäisee kiusaamista netissä ja pureutuu kaveritaitoihin. Kirppu sopii niin lapsille kuin nuorille ja sitä voi pelata yksin tai yhdessä. Kirpun oheistuksessa löytyy lisämateriaalia aiheen tueksi.

Tulosta STOP nettikiusaamiselle -kirppu

STOP nettikiusaamiselle -kirpun ohjeistus


Yhteistä tekemistä eskarilaisen tai koululaisen kanssa

Hauskaa tekemistä perheen kesken

Ilolla eskarista ekalle -pelissä päästään seikkailemaan Mediametsään, Treenitorppaan, Kaveruuden kerrostaloon ja Hassutteluhuvilaan. Koulumatkalla-pelissä harjoitellaan koulumatkan kulkemista.

Maksuttomat pelit on suunnattu eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille yhdessä aikuisen kanssa pelattavaksi.

Tutustu peleihin ja -ohjeisiin


Joululomabingo

Mitä olisikaan loma ilman bingoa?

Tämä hauska alakoululaisille suunnattu joululomabingo tarjoaa tekemistä loma-ajaksi.

Lataa ja tulosta bingo


Seikkaillaan ajassa yhdessä

Keskustellaan lasten kanssa tulevaisuudesta 

Seikkailaan ajassa -tehtäväsivulla päästään pohtimaan mennyttä, tulevaisuutta ja nykyhetkeä hauskojen tehtävien kautta. Tehtävät on suunnattu 9-12-vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa tehtäväksi.

Tutustu tehtäväsivuun


Aikaseikkailu tarinat

Sukelletaan tulevaisuuteen tarinoita kuunnellen

Virittäytykää tulevaisuustaajuudelle Kuuran ja Aikaseikkailukapteeni POMin tarinoita kuunnellen.

Kuuntele tarinat


Tivoli Utopia Junior -lautapeli

Lapset hankkivat tulevaisuustaitoja pelaamalla

Tivoli Utopia Junior on lautapeli, jossa lapset seikkailevat tulevaisuuden tivolissa ja keksivät  ratkaisuja tivolin muuttamiseksi entistäkin paremmaksi.

Lue lisää lautapelistä


Leikkipankki

Mitä tehtäis?

Leikkipankki on leikkien aarrearkku, josta löytyvät leikkivinkit vaivattomasti ja nopeasti. Yli 1000 leikkiä ja vinkkiä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille.

Siirry Leikkipankkiin


Nuortennetti

Tukea, tekemistä, tietoa ja keskusteluja 

Nuortennetistä löytyy aiheita nuoria kiinnostavista aiheista. Nuortennetin hauskat testit kannustavat keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta. Sukeltakaa rohkeasti yhdessä nuoren kanssa tutustumaan Nuortennetin sisältöihin!

Siirry Nuortennettiin

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Digipuuhavinkkejä

Pelikasvatus

Pelikasvatuksen videoita

Mediakasvatuksen uutiskirje

Takaisin ylös