Siirry sisältöön

K-Market -yhteistyö

Kiusaaminen koskettaa monia meistä henkilökohtaisesti ja siihen puuttuminen on yhteinen tehtävämme.

K-Market -ketju ja MLL aloittivat syksyllä 2021 yhteistyön kiusaamisen vähentämiseksi, siihen puuttumisen helpottamiseksi ja kiusattujen auttamiseksi.

Oman kylän kauppiaat päättivät toimia kiusaamista vastaan ja elokuusta 2021 alkaen kaikki lähes 800 K-Marketia ympäri Suomen julistautuivat kiusaamisvapaiksi vyöhykkeiksi. K-Marketit sijaitsevat usein lähellä kouluja ja paikallinen K-Market-kauppias on monesti lapselle tuttu aikuinen. Koulujen läheisyydessä on nyt lähes 800 kiusaamisvapaata vyöhykettä ja turvapaikkaa, josta löytyy aina vastuullinen aikuinen, jonka puoleen voi kääntyä kiusaamistilanteessa.

Kiusaamiseen puuttuminen ei ole vain koulun tai kodin asia, se on kaikkien aikuisten vastuulla. Aina puuttuminen ei ole aikuisellekaan helppoa. Siksi MLL toimii K-Marketien kumppanina jakamalla K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja neuvomalla heitä miten toimia kiusaamistilanteissa. Lisäksi kaupoissa kerrotaan miten asiakkaat voivat tukea MLL:n kiusaamisen vastaista työtä ja jaetaan MLL:n tuottamaa Välittävän aikuisen muistilistaa.

Voit tulla mukaan myös tukemalla lahjoituksella MLL:n työtä kiusaamisen ehkäisemiksi ja kiusattujen auttamiseksi!

Lahjoittamalla tuet MLL:n työtä ja mahdollistat tukemme kiusaamista kokeneille lapsille ja nuorille muun muassa Nuortennetissä, Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa sekä verkossa toimivissa Selviytyjät-vertaisryhmissä.

Lahjoita nyt

Voit lahjoittaa myös:

  • MobilePaylla numeroon 88382
  • Lähettämällä tekstiviestin MLL numeroon 16499 (10 €)
  • MLL:n Osuuspankin lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05 (viitenumero: 80046)

Tee yrityslahjoitus

Keräyslupa: RA/2020/1486, myönnetty 23.11.2020. Lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös