MLL:n vinkit Peliviikolle

Peliviikkoa vietetään 4.–10.11.2019. Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja kannustaa yhteisiin pelihetkiin ja keskusteluihin. Teemaviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Peliviikolla järjestetään avoimia pelitapahtumia, joissa pelataan lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tutustutaan pelikulttuuriin. Tutustukaa yhdessä lapsen ja nuoren kanssa erilaisiin tapahtumiin Peliviikon sivuilla.

Parempaa pelikulttuuria

MLL:n Peliviikon teemana on paremman pelikulttuurin rakentaminen. Moninpelattavissa nettipeleissä vallitsee usein hyvin aggressiivinen tapakulttuuri, jossa asiaton kielenkäyttö, häiriköinti ja nimittely on yleistä. Pelaajat saattavat kohdata nimittelyä ja häiriköintiä, mutta myös itse osallistua siihen.

Pelikasvatustutkija Mikko Meriläinen käsittelee peleissä esiintyvää huonoa käytöstä artikkelissaan Parempaa pelikulttuuria. Hän jakaa myös vinkkejä, miten keskustella pelikulttuuriin vaikuttamisesta lapsen ja nuoren kanssa.

Artikkelista on julkaistu Nuortennetissä myös nuorille suunnattu versio, josta voit vinkata omalle lapselle tai nuorelle. Nuortennetistä löytyy myös nuoren tekemä testi Miten toimit pelissä? Sen avulla voi testata miten itse reagoisi pelitilanteessa, jossa pelaaja käyttäytyy huonosti.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.