Siirry sisältöön

Usein kysyttyä Ukraina-rusetista

K: Miksi rusetteja myydään? 

V: Tavoitteena on kerätä Ukraina-rusetteja myymällä varoja Suomeen tulleiden ukrainalaispakolaisten auttamiseen.  

K: Mihin rusettien myynnillä kerätyt varat käytetään? 

V: Mannerheimin Lastensuojeluliitto vastaa kampanjasta kertyneiden keräysvarojen käyttämisestä Ukrainasta Suomeen paenneiden pakolaisten auttamiseen.  

  • 45 % kertyneistä varoista käytetään K-ruokakauppojen ruokalahjakortteihin, jotka jaetaan niitä tarvitseville Ukrainasta paenneille
  • 45 % kertyneistä varoista käytetään ukrainalaispakolaisten tukemiseen ja auttamiseen arjessa mm. MLL:n kohtaamispaikoissa, perhekahviloissa ja vapaa-ajan toiminnassa 
  • 10 % kertyneistä varoista käytetään MLL:n palveluiden tuottamiseen (mm. ukrainalaisille viestimiseen, vaikuttamiseen, palveluiden kehittämiseen ja koordinointiin)

Rusetista ei kerätä myyntivoittoja.

K: Miksi kampanjasta kertyvät varat ohjataan juuri Suomeen tulleiden ukrainalaisten auttamiseksi? 

V: Suomeen on saapunut kymmeniä tuhansia ukrainalaisia. On tärkeää, että heille on tarjolla apua uuteen arkeen sopeutumiseksi Suomessa ja että he pääsevät halutessaan pysyvästi osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Rusetista kerättyjen varojen avulla pystymme tarjoamaan valtakunnallisesti Suomeen tulleille ukrainalaisille ruokaa, turvaa ja yhteisön, johon kiinnittyä. MLL järjestää perheille ympäri Suomen mahdollisuuden tutustua paikallisiin vanhempiin ja lapsiin, oppia suomen kieltä ja saada apua arkeen heille vieraassa maassa.  

K: Mistä Ukraina-rusetteja voi ostaa? 

V: Rusetit tulevat myyntiin K-ruokakauppoihin ja Neste K -asemille. 

K: Milloin rusetteja voi ostaa ? 

V: Rusetit tulevat myyntiin 5.12.2022 ja ovat myynnissä 30.6.2023 asti.  

K: Kuinka paljon Ukraina-rusetti maksaa?  

V: Rusetin hinta on 5 €/kpl (sis. alv 24 %). 

K: Mistä Ukraina-rusetin hinta koostuu? 

V: Viiden euron myyntihinnasta jaetaan noin 3,50 euroa auttamistyöhön. Rusetin arvonlisäveroon sekä tuotanto- ja logistiikkakuluihin menee n. 1,50 euroa nauhan kokonaishinnasta. Rusetin jälleenmyyjät, eli K-kaupat, eivät ota rusetin myynnistä myyntipalkkiota itselleen. 

K: Kerrotaanko lahjoitettavan summan suuruus? 

V: Tulemme kertomaan lahjoitettavan summan määrän kampanjan päättymisen jälkeen.  

K: Mistä idea Ukraina-rusetin myyntiin tuli? 

V: Ukrainalaispakolaisia Suomessa aktiivisesti auttanut juontaja ja toimittaja Ira Hammermann ehdotti Keskolle rusettien myymistä. Ira on yksi Espoossa toimineen Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskuksen perustajajäsenistä.  

K: Missä Ukraina-rusetit tuotetaan? 

V: Rusetit on valmistettu Kiinassa. Rusetit valmistaneella tehtaalla on tehty sosiaalisen vastuun Amfori BSCI -auditointi. Rusettien tuottamiseen Kiinassa päädyttiin sen takia, että pystytään maksimoimaan summa, joka rusetin hinnasta menee ukrainalaisten auttamiseen. Viiden euron myyntihinnasta jaetaan 3,50 euroa auttamistyöhön. Rusetin arvonlisäveroon sekä tuotanto- ja logistiikkakuluihin menee noin 1,50 euroa nauhan kokonaishinnasta. Rusetin jälleenmyyjät, eli K-kaupat, eivät ota rusetin myynnistä myyntipalkkiota itselleen.

 

Takaisin ylös