Siirry sisältöön

Venäjän sota Ukrainassa on häikäilemätön hyökkäys ihmisoikeuksia vastaan

Venäjän toimet Ukrainassa ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Hyökkäyssota on loukkaus kansainvälistä oikeutta, ihmisoikeuksia, demokratiaa ja avointa yhteiskuntaa vastaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto korostaa häikäilemättömän hyökkäyksen rikkovan julmalla tavalla lapsen oikeuksia Ukrainassa. Lasten ja nuorten normaali arki on murentunut ja iso määrä lapsia ja nuoria on joutunut pakenemaan maastaan. Ukrainalaiset tarvitsevat apuamme.

Lapsen oikeuksien puolesta toimiva Mannerheimin Lastensuojeluliitto tukee Ukrainan lapsia ja perheitä taloudellisesti kriisialueilla toimivien yhteistyöjärjestöjensä Pelastakaa Lasten, Suomen Punaisen Ristin ja Suomen UNICEFin kautta.

Sotauutiset aiheuttavat huolta ja pelkoa lapsille ja nuorille myös Suomessa. MLL:n kanavilla näkyy, että lasten pelot purkautuvat muun muassa kiusaamisena ja venäläistaustaisiin lapsiin kohdistuvana rasismina. MLL tarjoaa nyt tehostetusti tukea, koulutusta ja tietoa kouluille ja vanhemmille aiheen käsittelyssä lasten kanssa. Lapsia on tärkeä suojata hallitsemattomalta mediasisällöltä ja ahdistusta aiheuttavilta sotauutisilta.

Tutustu MLL:n Lapsi uutistulvassa -sivuun

Aiheeseen liittyvät

MLL:n Vanhempainpuhelin ja chat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös