Siirry sisältöön

Vaaliblogit

Lue lisää MLL:n eduskuntavaaliohjelman teemoista asiantuntijoidemme kirjoittamista blogiteksteistä.

Lasten ja nuorten ilmastohuoli on otettava vakavasti

Ilmasto- ja ympäristöasiat huolestuttavat monia lapsia ja nuoria. ”Nyt vaaditaan päättäjiltäkin rohkeutta toimia. Se, minkälaisia kipeitäkin päätöksiä tehdään kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi määrittää, minkälaisessa elinympäristössä lapsemme ja heidän lapsensa pääsevät rakentamaan omaa tulevaisuuttansa”, painottavat Eevamaija Paljakka ja Anna-Kaisa Hiedanniemi.

Lasten ja nuorten ilmastohuoli on otettava vakavasti

Lapset ja nuoret eivät tarvitse lisää selvityksiä - nyt tarvitaan rahaa ja tekoja!

“Suomessa on riittävästi tietoa ja asiantuntemusta lasten ja nuorten mielenterveyden vahvistamiseen ja mielenterveysongelmien hoitamiseen. Vaan onko päättäjillä tahtoa ja rohkeutta antaa siihen riittävät rahat ja resurssit?”, kysyy Marie Rautava.

Lue blogi täältä

Perheiden hyvinvointia rakennetaan vanhemmuutta tukemalla

Perheiden monimuotoisuus ja erilaiset tuen tarpeet ovat kasvaneet. Tärkeintä on tukea vanhemmuutta jo silloin, kun ei ole vielä suurempaa hätää, painottaa Tarja Satuli-Kukkonen.

Lue blogi täältä

Lapsiperheköyhyyden torjunta pitää ottaa vakavasti

Kiristyneellä taloustilanteella on monenlaisia vaikutuksia perheisiin ja oman taakkansa siitä kantavat lapset ja nuoret. Monelta lapselta ja nuorelta voi jäädä harrastus aloittamatta tai sen joutuu lopettamaan, koska perheellä ei ole siihen varaa.

Lue blogi täältä

Väkivalta jää pinnan alle

Lapsilla ja nuorilla on oikeus väkivallattomaan elämään. ”Yhteydenotot MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa ovat viimeisten kymmenen vuoden aikana vakavoituneet. Väkivalta, sen monissa muodoissaan puhuttaa palvelussa viikoittain”, toteaa Tatjana Pajamäki.

Lue blogi täältä

Miksi lapsivaikutusten arviointi on niin tärkeää?

”Jokainen kansanedustaja voi omalla suhtautumisellaan joko edistää tai estää sitä, että lapsiin vaikuttavat päätökset perustuvat laadukkaaseen ja monipuoliseen tietoon. Olisikin hyvä, että kansanedustajaehdokkaat tutustuisivat lapsivaikutusten arviointiin ja sen merkitykseen”, painottaa Esa Iivonen.

Lue blogi täältä
Takaisin ylös