Siirry sisältöön

Kesän lukuvinkit vanhemmille

Vauhdilla lähestyvät kesälomat tuovat toivottua katkosta arkirutiineihin, mutta samalla ne voivat aiheuttaa hieman päänvaivaa.

Miten järjestellä pikkukoululaisten hoito niinä viikkoina, kun vanhemmat eivät vielä ole lomalla? Viikkoja kestävän loman aikana voi syntyä tylsiäkin hetkiä, mites niiden yli loikataan? Pitäisikö kesän aikana jo valmistautua syksyllä alkavaan ekaluokkaan? Vai onko lomien jälkeen mahdollisesti edessä hoidon aloitus? Synnytyksissä tapahtuu piikki kesäkuukausina, mutta mitä jos isosisarus ei ole uudesta tulokkaasta mielissään?

Ehkä kesän aikana olisi mahdollista jättää lapsi hoitoon, mutta mietityttää kuinka pitkään lapsi olla erossa vanhemmastaan. Tai pohditko olisiko loma hyvä hetki luopua tutista tai järjestää kotiunikoulu.

Isompien lasten kohdalla kesä voi tuottaa uudenlaisia haasteita, kun päivärytmi muuttuu. Nuoren pelaaminen voi riistäytyä käsistä, kun aikaa on. Hormonien hyrrätessä on ajankohtaista keskustella seksistä ja seksuaalisuudesta oman nuoren kanssa. Ehkä kesäbileissä tulee myös kokeiltua alkoholia ensimmäisiä kertoja.

MLL:n Vanhempainnetistä löytyy näihinkin aiheisiin apua, tukea ja vinkkejä. Kokosimme alle linkkejä kesäaikaan perheissä ajankohtaisista aiheista.

Aiheeseen liittyvät

Tietotekstejä pienten lasten vanhemmille

Tietotekstejä nuoren vanhemmille

Lapsemme-lehden artikkeleita

Muita hyödyllisiä linkkejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös