Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Ystävä tukemassa kotoutumista ja kielenoppimista

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille on toimintaa, jossa maahan muuttanut äiti saa itselleen MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä.

Mitä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta on käytännössä?

Tarkoitus on, että ystävät tapaavat toisiaan mahdollisimman arkisissa ja luontevissa ympäristöissä. Myös lapset voivat hyvin olla mukana. Aikaa voi viettää esimerkiksi jommankumman kotona tai läheisessä puistossa, lähteä kävelylle tai käydä yhdessä kaupassa tai kirjastossa. Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne.

Miten saada itselleen vapaaehtoinen ystävä?

Ottamalla yhteyttä työntekijään tai täyttämällä nettisivuilta löytyvän lomakkeen voi hakea itselleen ystävää.

Miten mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoiset ystävät ovat tavallisia, luotettavia naisia, jotka haluavat tutustua uuteen ihmiseen ja antaa aikaansa maahan muuttaneelle naiselle. MLL järjestää Ystäväksi haluaville perehdytyskoulutuksia.

Piirien nettisivuilta löydät tarkemmat tiedot paikallisesta toiminnasta ja koulutuksista. Katso yhteystiedot sivun alareunasta.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille toimintaa on

Lue lisää Lapsemme-lehdestä

Ota yhteyttä

Liisa Ylikojola

koordinaattori

liisa.ylikojola(at)mll.fi
075 3245 551