Siirry sisältöön

Jututtamo

Perheiden arki on täynnä asioita, joita on antoisaa pohtia toisten vanhempien kanssa. Tästä ajatuksesta syntyi MLL:n Jututtamo. Jututtamo tarjoaa vanhemmille paikan keskustella yhdessä muiden vanhempien kanssa sekä omasta lapsesta että kokemuksista vanhempana.

Jututtamoja ohjaavat MLL:n kouluttamat ohjaajat. Jututtamossa erityistä on tapa ”jututtaa” eli synnyttää keskustelua ohjaajan kysymysten avulla. Jututtamon vertaistoiminta perustuu avoimuuteen, tasa-arvoisuuteen, ohjaajien ja osallistujien keskinäiseen kunnioitukseen ja luottamuksellisuuteen sekä kokemusten jakamiseen.

Keskusteluissa pyritään löytämään useita näkökulmia kulloisenkin teeman ympärille: nostetaan esiin ilonaiheita ja tarkastellaan hankalia tilanteita eri näkökulmista. Ohjaajan kysymysten avulla vanhemmat voivat pysähtyä pohtimaan lapsen ajatuksia ja kokemuksia ja katsomaan lapsen ulkoisen käyttäytymisen taakse.

Jututtamon voi olla useamman kerran vertaisryhmä, yksittäinen keskusteluhetki esimerkiksi perhekahvilassa, iltatilaisuus tai vanhempainilta yhteistyössä koulun tai päiväkodin kanssa. Jututtamon teemoja ovat esimerkiksi vanhemmuuden eri vaiheet tai siirtymäkohdat aina odotusajasta nuoren vanhemmuuteen.

Tiedustele Jututtamoja oman alueesi MLL:n paikallisyhdistyksestä tai piiristä.

MLL:n Jututtamo-ohjaajaksi pääsee osallistumalla maksuttomaan ohjaajakoulutukseen.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös