Siirry sisältöön

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

Näin puhut väkivaltauutisista lapsen kanssa

Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa sekä nuoret koululaiset että pienet lapset. Lasta tilanne hämmentää ja pelottaa. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.

Lue lisää

Miten tukea lasta, joka tuntee olonsa turvattomaksi?

Lasta ja nuorta voi nyt mietityttää, uskaltaako kouluun mennä ja miten tällaista voi tapahtua. Uutiset ja huhut tavoittavat lapset monia eri kanavia pitkin, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Turvallisuuden tunteen rakentamisessa tärkeintä on aikuisen rauhallinen läsnäolo ja tuki.

Lue lisää

Kiusataanko lastasi?

Vanhemmilla on keskeinen rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu, keskustella lapsen tukemisesta ja etsiä toivoa. Verkossa toimivat ryhmät ovat maksuttomia. Järjestämme vertaisryhmiä myös kiusatuille lapsille.

Lue lisää

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löytyvät leikkivinkit vaivattomasti ja nopeasti. Vastaus ”mitä tehtäis” -kysymykseen löytyy ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Uhkakuvia mediassa – miten puhua lapselle?

Tänä päivänä pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä meitä ympäröivältä uutistulvalta ja sotaan liittyvien uhkakuvien käsittelyltä. Miten toimisit viestitulvassa oikein? Kaikkia lapsia on hyvä suojella sellaisilta uutistapahtumilta, jotka voivat järkyttää heitä. Alle kouluikäisten ei tarvitse seurata uutisia.

Lue lisää lapsen tukemisesta ja suojaamisesta uutistulvassa

Tutustu muihin vanhempiin MLL:n toiminnassa

MLL toimii lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Perhekahvilat, tapahtumat ja kerhot ovat erinomaisia tapoja tutustua toisiin perheisiin.

Perhekummit ja maahanmuuttajaäitien ystävät taas osallistuvat perheen arkeen yhdessä tehden, kuunnellen ja keskustellen.

Lue lisää

Kuuntele podcasteja

MLL:n podcasteissa asiantuntijat ja vieraat käsittelevät vanhemmuutta, lapsuutta ja niihin liittyviä teemoja. Hyvä, paha digi tarjoaa oivalluksia ja tukea digiajan vanhemmalle, jolla on kouluikäisiä lapsia. Jaksoissa puhutaan mm. lapsen ensimmäisen puhelimen hankinnasta sekä ruutujen lumosta. Uskalla kuunnella taas sukeltaa vanhemmuuden kipupisteisiin, joista voi olla vaikea puhua.

Tutustu näihin ja muihin vanhemmuuspodeihin.

Lue lisää

Anna lahja kotimaan lapsille!

Yksikään lapsi nuori tai vanhempi ei saa jäädä huolineen yksin. Sinun tuellasi pystymme olemaan lähellä, kuuntelemaan ja auttamaan lapsia, nuoria ja vanhempia kaikkialla Suomessa.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös