Siirry sisältöön

Jututtamo-ohjaajakoulutus järjestöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille

Hei, eri järjestöjen vapaaehtoiset ja työntekijät! Tervetuloa tutustumaan Jututtamo-vanhempainryhmäohjaajakoulutukseen (1,5 op).

Jututtamossa vanhemmat kokoontuvat keskustelemaan lapsista, nuorista ja vanhemmuudesta. Ohjaajan kysymysten avulla vanhemmat voivat pysähtyä pohtimaan sekä lapsen että vanhemman näkökulmasta arjen tilanteita sekä pohtia oman toiminnan vaikutusta lapseen. Tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen myönteistä vuorovaikutusta.

Ohjaajan ei tarvitse olla kaikki tietävä – kyky olla kuunteleva ja kyselevä on riittävää.

Jututtamo voi olla yksittäinen vertaiskeskustelu tai useamman tapaamisen vertaisryhmä. Jututtamo voi toteutua kasvokkain tai verkossa. Jututtamon voi ohjata itsenäisesti tai yhdessä jo aiemmin kouluttautuneen Jututtamo-ohjaajan kanssa. Jututtamot ovat maksuttomia.

”Koulutus oli kaikin puolin kiintoisa ja innostava. Ohjaajat olivat todella kannustavia ja inspiroivia. Itseään pääsi kehittämään siinä laajuudessa ja niillä resursseilla, mitä itsellä oli sillä hetkellä.” (Koulutuspalaute 2022)

Koulutus sisältää Jututtamon ohjaajanoppaan sekä kattavasti keskusteluaineistoja ohjaamisen tueksi.

Ohjaajakoulutus toteutetaan verkossa etäopetuksena verkkokokoustyökalun avulla. Koulutus on maksuton.

Koulutus koostuu neljästä lähiopetuskerrasta (yksi lauantai, kolme arki-iltaa), välitehtävistä sekä ennen viimeistä kertaa toteutettavasta Jututtamo-harjoittelusta.

Jo koulutukseen hakuvaiheessa kannattaa selvittää, mitä mahdollisuuksia olisi saada tukea Jututtamo-harjoitteluun esim. alueesi MLL:n piiristä tai paikallisyhdistyksestä tai muusta alueesi lapsiperhejärjestöstä.

Seuraava koulutus käynnistyy syksyllä 2024. Tarkemmat tiedot uudesta koulutuksesta päivittyvät tälle sivulle kevään 2024 aikana.

Voit halutessasi tutustua edellisen koulutusryhmän (syksy 2023) koulutusesitteeseen Ladattavat materiaalit -osiosta.

Koulutusesite

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Anna-Maija Okker

asiantuntija

anna-maija.okker@mll.fi
050 9191 429

Takaisin ylös