Siirry sisältöön

Jututtamo-ohjaajakoulutus järjestöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille

Kutsumme eri järjestöjen työntekijöitä ja vapaaehtoisia kouluttautumaan Jututtamo-vanhempainryhmän ohjaajiksi! Syksyn koulutus alkaa verkossa 3.9.2022 (1,5 op).

Jututtamossa vanhemmat kokoontuvat keskustelemaan lapsista, nuorista ja vanhemmuudesta. Keskusteluissa pyritään löytämään useita näkökulmia kulloisenkin teeman ympärille: nostetaan esiin ilonaiheita ja tarkastellaan hankaliakin tilanteita eri näkökulmista. Ohjaajan kysymysten avulla vanhemmat voivat pysähtyä pohtimaan lapsen ajatuksia ja kokemuksia ja katsomaan lapsen ulkoisen käyttäytymisen taakse sekä vanhemman oman toiminnan vaikutusta lapseen tai nuoreen. Tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen myönteistä vuorovaikutusta.

Ohjaajan ei tarvitse olla kaikki tietävä – kyky olla kuunteleva ja kyselevä, on riittävä.

Jututtamo voi olla useamman kerran vertaisryhmä tai yksittäinen keskusteluhetki. Jututtamo-ohjausote ja valmiit teemakerrat sopivat erilaisille vanhempainryhmille, perhekahvilatoimintaan tai soveltaen oman työn sisältöihin. Teemoja ovat esimerkiksi vanhemmuuden eri vaiheet tai siirtymäkohdat aina odotusajasta nuoren vanhemmuuteen.

Saat koulutuksesta valmiita teemalehtisiä, joiden pohjalta voit ohjata Jututtamoja eri aiheista ja eri-ikäisten lasten vanhemmille.

”Oivalsin, että entistä enemmän olisi tärkeää pitäytyä odottamasta jotain tietynlaista tulosta keskustelusta. Keskustelu ja eri näkökulmat itsessään ovat tärkeitä.” (Koulutuspalaute 2021)

Ohjaajakoulutus toteutetaan verkossa. Haku on käynnissä 15.8.2022 asti.
Koulutuspäivät ovat: la 3.9. klo 9.30–14 sekä arki-iltaisin to 29.9. klo 18-20, ke 9.11. klo 18-20 ja ti 29.11 klo 18-20.

Koulutus koostuu neljästä lähiopetuskerrasta, välitehtävistä sekä ennen viimeistä kertaa toteutettavasta 1–2 kerran ryhmänohjausharjoittelusta. Vapaaehtoisen roolista ja harjoitusryhmää varten kannattaa selvittää, mitä mahdollisuuksia sinulla on saada tukea esim. alueesi MLL:n piiristä ja paikallisyhdistyksestä tai muista alueesi lapsiperhejärjestöistä.

Pääset ilmoittautumaan Jututtamo-koulutukseen alla olevasta punaisesta napista. Koulutusesite löytyy sivun lopusta Ladattavat materiaalit -osiosta. Esite on jaettavissa myös muille kiinnostuneille. Koulutus on maksuton.

Siirry tästä Jututtamo-ohjaajakoulutuksen ilmoittautumiseen

Koulutusesite

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Anna-Maija Okker

asiantuntija

anna-maija.okker@mll.fi
050 9191 429

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Takaisin ylös