Siirry sisältöön

Vahvuutta vanhemmuuteen- ja Lapsi mielessä -ohjaajien jatkokoulutus

MLL järjestää säännöllisesti maksuttomia jatkokoulutuksia Vahvuutta vanhemmuuteen ja Lapsi mielessä -ohjaajille. Päivät on suunnattu ennaltaehkäisevästi kaikkien perheiden sekä erityistä tukea tarvitsevien perheiden parissa työskenteleville ammattilaisille. Jatkokoulutuspäivissä syvennetään mentalisaatioon ja mentalisaatioon perustuvaan työotteeseen liittyvää osaamista ja ryhmänohjaajaosaamista.

Vuonna 2022 Vv- ja Lm-ohjaajille järjestetään neljä puolen päivän mittaista jatkokoulutusta verkossa: kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kevään koulutuspäivissä oli sama sisältö ja syksyn päivissä sama.

Syksyn jatkokoulutuspäivien teemat:

  • Psykologian tohtori, psykoterapeutti Saara Salo luennoi aiheesta Mentaliaatioon perustuva työote ja vanhemmuuden tuki -haasteita ja uusia oivalluksia. Saara Salo kuvailee luennon sisältöä näin: ”Mentalisaatioperusteista työotetta osana erilaisia vanhemmuuden tukimuotoja ja interventioita on tutkittu aktiivisesti nyt jo vuosikymmenen ajan. Syventyvää ymmärrystä on tullut erityisesti koskien työntekijän sitoutumista työskentelyyn (”mentalizing stance”) sekä miten jatkuvasti vaalia ja tukea tätä taitoa osana omaa työtään. Lisäksi tiedämme enemmän implisiittisen mentalisaation (luottamuksellisen ja vastavuoroisen emotionaalisen kontaktin) merkityksestä ja erilaisista keinoista syventää tätä osana mentalisaatioperustaista työtä. Esityksen aikana pohditaan erityisesti näitä osa-alueita ja niiden käytännön soveltamista.”
  • Lisäksi MLL:n mentalisaatiotiimi esittelee MLL:n uudistettuja materiaaleja.

Kysy jatkokoulutuspäivistä alueesi MLL:n piiristä tai MLL:n keskusjärjestöstä.

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Johanna Sourander

erityisasiantuntija

johanna.sourander(at)mll.fi
050 4756 537

Takaisin ylös