Siirry sisältöön

Vahvuutta vanhemmuuteen- ja Lapsi mielessä -ohjaajien jatkokoulutus

MLL järjestää säännöllisesti maksuttomia jatkokoulutuksia Vahvuutta vanhemmuuteen ja Lapsi mielessä -ohjaajille. Päivät on suunnattu ennaltaehkäisevästi kaikkien perheiden sekä erityistä tukea tarvitsevien perheiden parissa työskenteleville ammattilaisille. Jatkokoulutuspäivissä syvennetään mentalisaatioon ja mentalisaatioon perustuvaan työotteeseen liittyvää osaamista ja ryhmänohjaajaosaamista.

Vuonna 2024 Vahvuutta vanhemmuuteen ja Lapsi mielessä -ohjaajille järjestetään neljä puolen päivän mittaista jatkokoulutusta verkossa: kaksi keväällä ja kaksi syksyllä. Kevään koulutuspäivissä oli sama sisältö ja syksyn päivissä sama.

Kevään 2024 jatkokoulutuspäivien teemat:

  • Psykologi (PsM), aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapeutti Theraplay-terapeutti, -työnohjaaja ja -kouluttaja Leea Mattila luennoi aiheesta: Mentalisaatiokyvyn aaltoilu lapsella, nuorella ja vanhemmalla – näin tunnistat ja tuet.
  • Luennolla tarkastellaan mentalisaatiokyvykkyyden ilmenemistä ja sen tunnistamista eri ikäisillä lapsilla sekä vanhemmilla. Pohditaan, miten tukea vanhempaa sopeutumaan ja jaksamaan, kun lapsen eri ikävaiheet haastavat vuosien mittaan eri tavoin.
  • Leean luennon lisäksi MLL:n asiantuntijat avaavat ajankohtaisia teemoja ja koulutuspäivissä pääsee jakamaan ajatuksia pienryhmissä muiden ohjaajien kanssa.

Syksyn 2024 jatkokoulutuspäivien teemat:

  • Psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija Minna Martin luennoi aiheesta: Kehollinen mentalisaatio ja käytännön harjoituksia vanhemmuuden tukemiseen.
  • Tiivistettyä tietoa ja käytännön kehollisia harjoituksia, joiden avulla vanhempaa voi ohjata kohti mentalisoivaa lapsen kohtaamista ja tukemista. Itsehavainnointi-, vireystilan säätely- ja vuorovaikutusharjoituksia tehdään koulutuksessa ohjatusti ja osa harjoituksista tehdään ohjeen mukaan pareittain.
  • Minnan luennon lisäksi MLL:n asiantuntijat avaavat ajankohtaisia teemoja ja koulutuspäivissä pääsee jakamaan ajatuksia pienryhmissä muiden ohjaajien kanssa.

Kysy jatkokoulutuspäivistä alueesi MLL:n piiristä tai MLL:n keskusjärjestöstä.

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Johanna Sourander

erityisasiantuntija

johanna.sourander(at)mll.fi
050 4756 537

Takaisin ylös