Lapset, perheet ja mentalisaatio -webinaari
Lämmin kiitos kaikille osallistumisesta MLL:n ja Folkhälsaniin yhteiseen webinaariin 16.11.2021! Voit ilmoittautua webinaaritallenteen katsojaksi sivun lopusta ”Ilmoittaudu katsomaan Webinaarin tallenteita” -linkin kautta. Tallenteen katsominen on maksutonta.
Mentalisaatiokyky tarkoittaa vanhemmuudessa kykyä pitää sekä lapsen että omaa kokemusta mielessään. Se on myös sen ymmärtämistä, että lapsella on vanhemman kokemuksista erillisiä kokemuksia, ajatuksia ja tunteita ihan pienestä pitäen. Erityisesti arjen hankalissa tilanteissa on tärkeää, että vanhempi jaksaa nähdä lapsen käyttäytymisen taakse ja pohtii, mitä lapsi mahtaa kokea toimiessaan tai reagoidessaan tietyllä tavalla.
Webinaarissa kuulet uusinta tietoa lapsen ja nuoren mentalisaatiokyvystä lapsen ja nuoren eri kehitysvaiheissa ja tämän tiedon soveltamisesta lasten ja perheiden kohtaamisessa. Webinaari on suunnattu lapsia ja perheitä työssään kohtaaville sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille.
Webinaarin pääkieli on suomi, ja Maria Wiwen ruotsinkielinen luento on tekstitetty suomeksi. Lisäksi Marjo Flyktin luento on tekstitetty ruotsiksi.
Webinaarin avaus: Mentalisaatio – ajankohtaisempaa kuin koskaan
Mirjam Kalland, MLL:n puheenjohtaja, professori
Lapsen mentalisaatiokyvyn kehittymisen edellytykset ja esteet
Marjo Flykt, PsT, psykoterapeutti, yliopistolehtori
Ajankohtaista MLL:n ja Folkhälsanin perheille suunnatuista tukimuodoista
Liisa Jungar, asiantuntija, Folkhälsan, Eeva Oksanen, suunnittelija, MLL
Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmämalli on tutkitusti hyödyllinen
Johanna Sourander, väitöskirjatutkija, erityissuunnittelija, MLL
Teini-ikäisten ja nuorten mentalisaatiokatkokset – Kuinka tukea niissä?
Maria Wiwe, psykologi,psykoterapeutti
Ruotsinkielinen luento on tekstitetty suomeksi.