Siirry sisältöön

Ilolla eskarista ekalle

Esikoulun tai koulun aloittaminen on iso asia koko perheelle. Yhteisöllisyyttä tukevilla toiminnoilla tuetaan tätä isoa siirtymävaihetta. Paikkakunnasta riippuen isompi siirtymävaihe voi olla viisivuotiaana esikouluun tai esikoulusta kouluun siirtyminen.  Materiaalimme sopivat molempiin, niin viskarista eskariin, kuin eskarista ekalle siirryttäessä.

Tarpeellinen, tärkeä, parhaimmillaan yhteisöllisyyden ja luokan ryhmähengen syntymistä tukeva tapahtuma, jonka toivotaan jäävän jokavuotiseksi tapahtumaksi. 

Toimintaa voi järjestää MLL:n paikallisyhdistys, vanhempainyhdistys, koulu, esikoulu tai päiväkoti, yhdessä tai erikseen. Toiminnan aloittamiseen tarvitsette idean kohderyhmästä ja materiaaleihin tutustumalla pääsette alkuun. Kaikki materiaalit ovat käytössä maksutta ja ne löytyvät tämän sivun alasivulta.

Toiminnan tavoitteena on luoda paikallista vanhemmuutta tukevaa toimintaa, joka vastaa alueiden lasten ja perheiden tarpeisiin. Tavoitteena on tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen toimimisen, vertaistuen ja yhdessä olon paikkoja, joissa:

  • Perheet tapaavat muita vanhempia erilaisen toiminnan keinoin
  • Vanhemmat saavat vertaistukea ja tutustuvat muihin vanhempiin
  • Lasten keskinäiset suhteet vahvistuvat
  • Lapsen ja vanhemman suhde vahvistuu yhteisen tekemisen keinoin

Arvostan työtänne ja tämänkaltaista huoltajia ohjaavaa sinnikästä täsmätyötä erittäin korkealle. Lämmin kiitos. 

Ilolla eskarista ekalle -toimintaa kehitetään vuosina 2021-2022 Yhteisvastuun tuella.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös