Mentalisaatioon perustuva vanhempainryhmän ohjaajakoulutus – näkökulmana erityistä tukea tarvitsevat perheet (7,5 op)

Hei, sinä järjestössä, kunnassa tai seurakunnassa työskentelevä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka kohtaat työssäsi erityistä tukea tarvitsevia vauva- tai pienten lasten perheitä!

Tämä on sinulle: MLL kouluttaa mentalisaatioon perustuvan vanhempainryhmän ohjaajia.

Koulutuksessa perehdytään mentalisaatioteoriaan ja siihen pohjautuvien Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä- ja Lapsi mielessä -vanhempainryhmämallien toteuttamiseen perheille, jotka tarvitsevat erityistä tukea kuormittavaan elämäntilanteeseensa. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan reflektiivisen työotteen soveltamiseen kaikessa asiakastyössä.

Koulutuskokonaisuus sisältää neljä koulutuspäivää syksyllä 2022, jonka jälkeen perhe- tai vanhempainryhmän ohjausta 8–12 kertaa sekä kaksi syventävää koulutuspäivää keväällä 2023.

”Sain itselleni paljon uusia näkökulmia tehdä työtä ja työotteeni on muuttunut. Koulutus herätti pohtimaan syvällisemmin lapsen näkyville saattamista.” – Koulutuspalaute koulutuspäivistä, 2021

Ohjaajakoulutuksessa

• Perehdyt mentalisaatioteoriaan ja sen soveltamiseen erityistä tukea tarvitsevien perheiden kohtaamisessa.
  • Ymmärrys vanhemmuuden tuen merkityksestä syvenee. Paneudut mentalisaatioon perustuvan vanhempain- ja perheryhmän ohjaamiseen erityistä tukea tarvitseville perheille.
  • Tutustut mentalisaatioteoriaan perustuvaan reflektiiviseen työotteeseen ja harjoittelet sitä käytännössä ohjaamalla Vahvuutta vanhemmuuteen -tai Lapsi mielessä -ryhmän omille asiakkaillesi.
  • Reflektoit ohjaamiskokemuksiasi ja saat vahvistusta ryhmänohjaustaidoillesi.

Seuraava koulutus käynnistyy torstaina 22.9.2022.

Tutustu koulutusesitteeseen Ladattavat materiaalit -osiosta ja hae koulutukseen viimeistään 31.5.2022 mennessä alla olevasta Hae koulutukseen -linkistä.

Koulutuksen hinta on 150 €. Koulutus on STEA:n tukemaa.

Koulutuksesta saatuja palautteita:

”Koulutuksessa oivalsin, että perhettä voi tukea vahvistamalla vanhemman ymmärrystä lapsen tunteista ja ajattelusta” – Koulutuspalaute vuodelta 2020

”Vanhemmat oivalsivat ryhmäkertojen myötä oman käytöksensä vaikutuksen lapseen. Ja he oivalsivat omien kiintymyssuhteiden vaikutuksen omaan käyttäytymiseen ja ajatusmalleihin.” -Koulutuspalaute vanhempainryhmämallista, 2021

Vanhemmilta saatuja palautteita vanhempainryhmästä:

”Hyödyllisintä vanhempainryhmissä oli se, että olen kiinnittänyt enemmän huomiota vauvan reaktioihin ja oppinut ajattelemaan häntä ajattelevana ihmisenä. Muistanut myös armollisuuden itseä kohtaan.” – Vanhemman palaute, 2021

”Ryhmän jälkeen olen ottanut useamman aikalisän, jos olen meinannut hermostua. Olen myös sanoittanut lapselle hänen tunteitaan ja omia tunteitani.” -Vanhemman palaute, 2021

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät