Siirry sisältöön

Mentalisaatioon perustuva vanhempainryhmän ohjaajakoulutus – näkökulmana erityistä tukea tarvitsevat perheet (7,5 op)

Hei, sinä järjestössä, kunnassa tai seurakunnassa työskentelevä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka kohtaat työssäsi erityistä tukea tarvitsevia vauva- tai pienten lasten perheitä!

Tämä on sinulle: MLL kouluttaa mentalisaatioon perustuvan vanhempainryhmän ohjaajia.

Koulutuksessa perehdytään mentalisaatioteoriaan ja siihen pohjautuvien Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä- ja Lapsi mielessä -vanhempainryhmämallien toteuttamiseen perheille, jotka tarvitsevat erityistä tukea kuormittavaan elämäntilanteeseensa. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan reflektiivisen työotteen soveltamiseen kaikessa asiakastyössä.

Koulutuskokonaisuus sisältää neljä koulutuspäivää keväällä 2023, jonka jälkeen perhe- tai vanhempainryhmän ohjausta 8–12 kertaa sekä kaksi syventävää koulutuspäivää syksyllä 2023.

”Sain itselleni paljon uusia näkökulmia tehdä työtä ja työotteeni on muuttunut. Koulutus herätti pohtimaan syvällisemmin lapsen näkyville saattamista.” – Koulutuspalaute koulutuspäivistä, 2021.

  • Perehdyt mentalisaatioteoriaan ja sen soveltamiseen erityistä tukea tarvitsevien perheiden kohtaamisessa.
  • Ymmärrys vanhemmuuden tuen merkityksestä syvenee. Paneudut mentalisaatioon perustuvan vanhempain- ja perheryhmän ohjaamiseen erityistä tukea tarvitseville perheille.
  • Tutustut mentalisaatioteoriaan perustuvaan reflektiiviseen työotteeseen ja harjoittelet sitä käytännössä ohjaamalla Vahvuutta vanhemmuuteen -tai Lapsi mielessä -ryhmän omille asiakkaillesi.
  • Reflektoit ohjaamiskokemuksiasi ja saat vahvistusta ryhmänohjaustaidoillesi.

Seuraava koulutus käynnistyy torstaina 16.2.2023. Koulutusryhmä on täynnä.

Voit tutustua koulutusesitteeseen Ladattavat materiaalit -osiosta. Seuraava koulutus käynnistyy alkuvuonna 2024.

Koulutuksen hinta on 150 €. Koulutus on STEA:n tukemaa.

”Kiitos, aivan huikea koulutus. Mentalisaatio ohjaa työtämme lastensuojelun vauvaperheiden perhekuntoutuksessa ja sain tämän koulutuksen myötä valtavan paljon eväitä omaan reppuuni.” -Koulutuspalaute, 2022.

”Olen soveltanut koulutuksen antia tiimityötaitoihin ja tapaan tehdä asiakastyötä. Ilolla ja ylpeydellä olen myös rohkeasti omaksunut tämän omaksi lähestymistavaksi työssäni.” -Koulutuspalaute, 2022.

”On ollut ihana paras ryhmä ja olen saanut täältä niin paljon vertaistukea ja omia ajatuksia järjestykseen. Olen saanut itsevarmuutta omaan äitiyteen.” -Vanhemman palaute, 2022.

”Olen armollisempi itselleni. Se näkyy rennompana vanhemmuutena. Asiat on helpompia, kun niihin suhtautuu lasta ymmärtäen.” -Vanhemman palaute, 2022.

”Lapsen pukemishetkessä syntyy lapsella yleensä kiukku. Olen ruvennut useammin sanoittamaan tilannetta ja tunteita lapselle. Ennen yritin vain nopeasti suoriutua pukemistilanteesta.” -Vanhemman palaute, 2022.

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Johanna Sourander

erityisasiantuntija

johanna.sourander(at)mll.fi
050 4756 537

[helpful]
Takaisin ylös