Siirry sisältöön

Mentalisaatioon perustuvat koulutukset

MLL kouluttaa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia kunnissa ja järjestöissä mentalisaatioon perustuvien Vahvuutta vanhemmuuteen -vauvaperhe- ja Lapsi mielessä -vanhempainryhmien ohjaajiksi.

Koulutuksissa perehdytään mentalisaatioteoriaan ja Vahvuutta vanhemmuuteen – ja Lapsi mielessä -ryhmämalleihin. Lisäksi koulutuksissa perehdytään vanhemmuuden tukemiseen, ryhmän ohjaamiseen sekä mentalisaatioon perustuvaan reflektiivisen työotteen omaksumiseen ja soveltamiseen ryhmänohjaustilanteissa ja omassa työssä. Koulutuskokonaisuudet sisältävät perusjakson, perhe- tai vanhempainryhmän ohjauksen sekä syventävät koulutuspäivät ryhmänohjauksen aikana.


MLL:n piirit järjestävät mentalisaatiokoulutuksia ammattilaisille, jotka työskentelevät ennaltaehkäisevästi kaikkien perheiden kanssa. MLL:n keskusjärjestö toteuttaa koulutuksia ammattilaisille, jotka työskentelevät erityistä tukea tarvitsevien perheiden parissa.

MLL kouluttaa lisäksi vapaaehtoisia ja työntekijöitä ohjaamaan Jututtamoja, jotka ovat avoimia yhden tai useamman kerran keskusteluhetkiä vanhemmille.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös