Siirry sisältöön

Mentalisaatioon perustuvat koulutukset

MLL kouluttaa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia kunnissa ja järjestöissä mentalisaatioon perustuvien Vahvuutta vanhemmuuteen -vauvaperhe- ja Lapsi mielessä -vanhempainryhmien ohjaajiksi.

Koulutuksissa perehdytään mentalisaatioteoriaan ja Vahvuutta vanhemmuuteen – ja Lapsi mielessä -ryhmämalleihin. Lisäksi koulutuksissa perehdytään vanhemmuuden tukemiseen, ryhmän ohjaamiseen sekä mentalisaatioon perustuvaan reflektiivisen työotteen omaksumiseen ja soveltamiseen ryhmänohjaustilanteissa ja omassa työssä. Koulutuskokonaisuudet sisältävät perusjakson, perhe- tai vanhempainryhmän ohjauksen sekä syventävät koulutuspäivät ryhmänohjauksen aikana.

MLL:n piirit järjestävät mentalisaatiokoulutuksia ammattilaisille, jotka työskentelevät ennaltaehkäisevästi kaikkien perheiden kanssa. MLL:n keskusjärjestö toteuttaa koulutuksia ammattilaisille, jotka työskentelevät erityistä tukea tarvitsevien perheiden parissa.

MLL:n piirit kouluttavat lisäksi vapaaehtoisia ja työntekijöitä ohjaamaan Jututtamoja, jotka ovat avoimia yhden tai useamman kerran keskusteluhetkiä vanhemmille.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös