Siirry sisältöön

Jututtamo - ohjaajakoulutus ammattilaisille (1,5 op)

Jututtamo-ohjaajakoulutus on suunnattu sinulle ammattilainen, joka kohtaat lasten ja nuorten vanhempia ja kaipaat strukturoitua ryhmänohjausmenetelmää tai uudenlaista tapaa ohjata vanhempainilta. Saat myös eväitä reflektiivisen työotteen vahvistamiseen omassa asiakastyössäsi.

Koulutus rakentuu mentalisaatioon perustuvaan ohjaustapaan, jossa huomio suunnataan kysymysten ja yhteisen keskustelun avulla sekä vanhemman että lapsen mieleen. Keskusteluissa pyritään virittämään vanhemman uteliaisuutta pohtia oman lapsen tai nuoren näkyvän käyttäytymisen takana olevia ajatuksia ja tunteita sekä vanhemman oman toiminnan vaikutusta lapseen tai nuoreen. Tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen myönteistä vuorovaikutusta. Saat koulutuksesta valmiita teemalehtisiä, joiden pohjalta voit ohjata Jututtamoja eri aiheista ja eri-ikäisten lasten vanhemmille.

”Oivalsin, että entistä enemmän olisi tärkeää pitäytyä odottamasta jotain tietynlaista tulosta keskustelusta. Keskustelu ja eri näkökulmat itsessään ovat tärkeitä.” (Koulutuspalaute 2021)

Päivitämme myöhemmin sivulle seuraavan koulutuksen ajankohdan.
Tutustu myös Jututtamo-ohjaajakoulutus järjestöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille -sivuun (linkki löytyy alta Aiheeseen liittyvät -laatikosta).

Ladattavat materiaalit

Tutustu vuoden 2022 koulutusesitteeseen

Aiheeseen liittyvät

Jututtamo

Ota yhteyttä

Anna-Maija Okker

asiantuntija

anna-maija.okker@mll.fi
050 9191 429

Takaisin ylös