Siirry sisältöön

Jututtamo - ohjaajakoulutus ammattilaisille (1,5 op)

Hei, sinä perheiden kanssa työskentelevä ammattilainen. Tervetuloa maksuttomaan Jututtamo-ohjaajakoulutukseemme!

Kevään koulutus on suunnattu sinulle, joka kohtaat lasten ja nuorten vanhempia ja kaipaat strukturoitua ryhmänohjausmenetelmää tai uudenlaista tapaa ohjata vanhempainilta. Saat myös eväitä reflektiivisen työotteen vahvistamiseen omassa asiakastyössäsi.

Koulutus rakentuu mentalisaatioon perustuvaan ohjaustapaan, jossa huomio suunnataan kysymysten ja yhteisen keskustelun avulla sekä vanhemman että lapsen mieleen. Keskusteluissa pyritään virittämään vanhemman uteliaisuutta pohtia oman lapsen tai nuoren näkyvän käyttäytymisen takana olevia ajatuksia ja tunteita sekä vanhemman oman toiminnan vaikutusta lapseen tai nuoreen. Tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen myönteistä vuorovaikutusta. Saat koulutuksesta valmiita teemalehtisiä, joiden pohjalta voit ohjata Jututtamoja eri aiheista ja eri-ikäisten lasten vanhemmille.

”Oivalsin, että entistä enemmän olisi tärkeää pitäytyä odottamasta jotain tietynlaista tulosta keskustelusta. Keskustelu ja eri näkökulmat itsessään ovat tärkeitä.” (Koulutuspalaute 2021)

Ohjaajakoulutus toteutetaan verkossa.
Koulutuspäivät ovat: ma 4.4., ma 25.4. ja ma 23.5.2022 klo 12.00–16.00.

Koulutus koostuu kolmesta lähiopetuskerrasta, välitehtävistä sekä ennen viimeistä kertaa toteutettavasta 1–2 kerran ryhmänohjausharjoittelusta. Voit ohjata ryhmän joko yksin tai yhdessä toisen Jututtamo -koulutetun tai koulutuksessa olevan parisi kanssa. Ryhmän voi ohjata livenä tai verkossa.

Jututtamo-koulutuksen ilmoittautumiseen pääset alla olevasta punaisesta napista. Koulutusesite löytyy sivun lopusta Ladattavat materiaalit -osiosta. Esite on jaettavissa myös muille kiinnostuneille.

Siirry tästä Jututtamo-ohjaajakoulutuksen ilmoittautumiseen

Ladattavat materiaalit

Koulutusesite

Aiheeseen liittyvät

Jututtamo

Ota yhteyttä

Anna-Maija Okker

asiantuntija

anna-maija.okker@mll.fi
050 9191 429

[helpful]
Takaisin ylös