Siirry sisältöön

Tukea kiusaamiseen osallistuneiden lasten vanhemmille

Lapset voivat osallistua kiusaamiseen eri syistä, esimerkiksi saadakseen ihailua muilta lapsilta, välttyäkseen itse joutumasta kiusatuksi tai ihan vaan ajattelemattomuuttaan. Lapsi ei välttämättä ymmärrä kiusaavansa.

Lapsi tarvitsee aikuisten tukea osatakseen toimia myönteisesti muiden kanssa sekä tukea asioiden selvittämiseen, kun muiden lasten kanssa tulee konflikteja.

Myös vanhemman on tärkeä saada tukea kiusaamistilanteeseen, joka saattaa herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Kiusaamistilanteet eivät aina ole selkeitä, ja joskus voi tuntua siltä, että lastasi on kohdeltu epäreilusti. Saatat vanhempana pohtia, onko lastani kuultu riittävästi ja kuinka tilanne on ymmärretty. Onko lapseni kiusannut ja mikä rooli hänellä on ollut tilanteessa?

MLL:n Vanhempainpuhelimessa ja chatissa voi jutella maksutta ja luottamuksellisesti mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta, myös oman tai läheisen lapsen kiusaamiskokemuksista, koulutetun vapaaehtoisen kanssa.

Voit lisäksi varata chat-ajan MLL:n vanhemmuuden tuen työntekijälle.

Mikäli kirjoittaminen tuntuu helpommalta, voit kirjoittaa nettikirjeen, johon päivystäjä vastaa noin viikon sisällä. Halutessasi voit jatkaa kirjeenvaihtoa.

Ota yhteyttä


MLL järjesti vuosina 2023–2024 verkkovertaisryhmiä kiusaamiseen osallistuneiden lasten vanhemmille. Hanke on päättymässä, eikä vertaisryhmätoiminta ole tällä tietoa jatkumassa rahoituksen loppuessa.

Ammattilaisten ohjaamat ja verkossa kokoontuneet ryhmät tarjosivat osallistujille mahdollisuuden kohdata muita samassa tilanteessa olevia vanhempia, jakaa ajatuksia ja saada vertaistukea.

Aiheeseen liittyvät

Tukea vanhemmalle

Tietoa MLL:n kiusaamisen vastaisesta työstä

Takaisin ylös