Vertaistukea kiusaamista kokeneiden lasten vanhemmille
Miltä tuntuu, kun omaa lasta kiusataan?
Mietitkö, miten voisit tukea lastasi?
Haluaisitko jakaa kokemuksia muiden samaa kokeneiden vanhempien kanssa verkossa?
Seuraava vertaisryhmä alkaa verkossa marraskuussa. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Vanhemmilla on tärkeä rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu. Ryhmässä jaetaan osallistujien kokemuksia kiusaamisesta sekä sen vaikutuksesta vanhemmuuteen. Vertaisryhmässä etsitään yhdessä toivon ja selviytymisen näkökulmia sekä keskustellaan siitä, kuinka omaa lasta voi tukea.
Jokainen kiusaamiskokemus lapselle ja vanhemmalle on liikaa riippumatta siitä kauanko kiusaamista on ilmennyt, millaisessa muodossa tai kuinka usein kiusaamista ilmenee. Jokaisen kokemus on henkilökohtainen eikä sitä verrata muiden kokemuksiin. Ryhmään osallistuessasi saat itse päättää, minkä verran ja mitä haluat kertoa kokemastasi.
Löydät ryhmien aikataulut ja ilmoittautumisen sivun lopusta.
Ryhmä on suunnattu kiusaamista kokeneiden 7–12 v. lasten vanhemmille ja sitä ohjaa MLL:n kouluttamat ohjaajat. Osallistumistietosi ovat vain ohjaajien käytössä ja ryhmässä voi esiintyä pelkällä etunimellä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden kerran ajan. Verkkoryhmä mahdollistaa sen, että voit tulla mukaan paikkakunnasta riippumatta.
Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, mutta tarvittaessa voit osallistua myös tabletilla tai puhelimella. Vertaisryhmään otetaan mukaan enintään kuusi vanhempaa. Ryhmä on suomenkielinen ja maksuton.
Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme sinua vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta saamme käsityksen tilanteestasi vanhempana. Lisäksi MLL:n työntekijät ovat sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkamista ja ilmoitamme sinulle ryhmään pääsystä erikseen. Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia turvallisesti yhdessä muiden vanhempien kanssa!
Ilmoittautumalla hyväksyt, että tallennamme yhteystietosi sähköiseen rekisteriin. Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä.
Marraskuun ryhmä kokoontuu kuusi kertaa keskiviikkoisin:
- Keskiviikkona 6.11. klo 18-19.30
- Keskiviikkona 13.11. klo 18-19.30
- Keskiviikkona 20.11. klo 18-19.30
- Keskiviikkona 27.11. klo 18-19.30
- Keskiviikkona 4.12. klo 18-19.30
- Keskiviikkona 11.12. klo 18-19.30
Aiempiin ryhmiin osallistuneiden vanhempien kokemukset ovat olleet myönteisiä. Osallistuminen ryhmään on vaikuttanut positiivisesti vanhempien mielialaan ja vanhemmat ovat kokeneet olonsa helpottaneen, kun ovat saaneet tavata muita samassa tilanteessa olevia.
Hienointa oli ensimmäinen kerta, kun tajusi että on muita samassa tilanteessa olevia.
Yhdessä jaetut kokemukset lasten kiusaamistilanteista ovat vähentäneet vanhempien kuormitusta. Vanhemmille on ollut helpottavaa huomata, etteivät he ole tilanteessa yksin. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat vahvistaneet vanhemman jaksamista ja kykyä selvittää lapsensa kiusaamistilannetta.
Sain aina tapaamisen jälkeen sysäyksen viedä asioita eteenpäin ja ns. tarttua härkää sarvista.
Koulussa lapsille tärkeää on kaverit. Entä jos kaverisuhteissa tulee ongelmia ja arki muuttuukin painajaiseksi kiusaamisen takia?
Tässä podcastjaksossa keskustellaan lasten ja vanhempien kokemuksista kiusaamisesta sekä siitä, miten koulussa voitaisiin tukea kiusaamista kokenutta lasta ja hänen perhettään. Vieraina MLL:n asiantuntijat Anna Weckström ja Päivi Naukkarinen.
Jos sinulla on jotain kysyttävää, otathan yhteyttä tai täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää!
Täytä yhteydenottolomake tästä
Päivi Naukkarinen
paivi.naukkarinen@mll.fi
050 573 9596
Anthea Harms
anthea.harms@mll.fi
050 523 6578
Aiheeseen liittyvät
Tule mukaan ryhmään
Tietoa kiusaamisesta ja vinkkejä kiusaamistilanteisiin
- Kiusaaminen
- Kiusaaminen - mitä vanhemmat voivat tehdä?
- Kuka kiusaa, ketä kiusataan?
- Kiusaaminen - mitä koulussa voidaan tehdä?
- Kiusaaminen netissä
- Aikuinen, älä sano näin kiusatulle
- Mistä apua perheen huoliin ja kriiseihin?