Siirry sisältöön

Vertaistukea kiusaamista kokeneiden lasten vanhemmille

Miltä tuntuu, kun omaa lasta kiusataan?
Mietitkö, miten voisit tukea lastasi?
Haluaisitko jakaa kokemuksia muiden samaa kokeneiden vanhempien kanssa verkossa?

Vanhemmilla on tärkeä rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu. Ryhmässä jaetaan osallistujien kokemuksia kiusaamisesta sekä sen vaikutuksesta vanhemmuuteen. Vertaisryhmässä etsitään yhdessä toivon ja selviytymisen näkökulmia sekä keskustellaan siitä, kuinka omaa lasta voi tukea.

Jokainen kiusaamiskokemus lapselle ja vanhemmalle on liikaa riippumatta siitä kauanko kiusaamista on ilmennyt, millaisessa muodossa tai kuinka usein kiusaamista ilmenee . Jokaisen kokemus on henkilökohtainen eikä sitä verrata muiden kokemuksiin. Ryhmään osallistuessasi saat itse päättää, minkä verran ja mitä haluat kertoa kokemastasi.

Ryhmä on suunnattu kiusaamista kokeneiden 7–12 v. lasten vanhemmille ja sitä ohjaa MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset ohjaajat. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden kerran ajan. Verkkoryhmä mahdollistaa sen, että voit tulla mukaan paikkakunnasta riippumatta!   Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia turvallisesti yhdessä muiden vanhempien kanssa!

Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Vertaisryhmään otetaan mukaan enintään kuusi vanhempaa. Ryhmä on suomenkielinen.

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme sinua vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta saamme käsityksen tilanteestasi vanhempana. Lisäksi olemme sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkamista ja ilmoitamme sinulle ryhmään pääsystä erikseen.

Ilmoittautumalla hyväksyt, että tallennamme yhteystietosi sähköiseen rekisteriin. Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä.

Keväällä alkaa uusia ryhmiä 7–12-vuotiaiden lasten vanhemmille. Jos haluat saada tietoa ryhmien aikatauluista ja ehkä osallistua ryhmään, voit jättää yhteystietosi alla olevan linkin kautta.

Haluan tietää kevään ryhmistä

Jos sinulla on jotain kysyttävää, otathan yhteyttä tai täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää!

Täytä yhteydenottolomake tästä

Päivi Naukkarinen
paivi.naukkarinen@mll.fi
050 573 9596

Anthea Harms
anthea.harms@mll.fi
050 523 6578

Aiheeseen liittyvät

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Takaisin ylös