Siirry sisältöön

Vertaistukea kiusaamista kokeneiden lasten vanhemmille

Miltä tuntuu, kun omaa lasta kiusataan?
Mietitkö, miten voisit tukea lastasi?
Haluaisitko jakaa kokemuksia muiden samaa kokeneiden vanhempien kanssa verkossa?

Vanhemmilla on tärkeä rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu. Ryhmässä jaetaan osallistujien kokemuksia kiusaamisesta sekä sen vaikutuksesta vanhemmuuteen. Vertaisryhmässä etsitään yhdessä toivon ja selviytymisen näkökulmia sekä keskustellaan siitä, kuinka omaa lasta voi tukea.

Jokainen kiusaamiskokemus lapselle ja vanhemmalle on liikaa riippumatta siitä kauanko kiusaamista on ilmennyt, millaisessa muodossa tai kuinka usein kiusaamista ilmenee . Jokaisen kokemus on henkilökohtainen eikä sitä verrata muiden kokemuksiin. Ryhmään osallistuessasi saat itse päättää, minkä verran ja mitä haluat kertoa kokemastasi.

Aiempiin ryhmiin osallistuneiden vanhempien kokemukset ovat olleet myönteisiä; osallistuminen ryhmään on vaikuttanut positiivisesti vanhempien mielialaan, ja vanhemmat ovat kokeneet olonsa helpottaneen, kun ovat saaneet tavata muita samassa tilanteessa olevia.

Hienointa oli ensimmäinen kerta, kun tajusi että on muita samassa tilanteessa olevia.

Yhdessä jaetut kokemukset lasten kiusaamistilanteista ovat vähentäneet vanhempien kuormitusta. Vanhemmille on ollut helpottavaa huomata, etteivät he ole tilanteessa yksin. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat vahvistaneet vanhemman jaksamista ja kykyä selvittää lapsensa kiusaamistilannetta.

Sain aina tapaamisen jälkeen sysäyksen viedä asioita eteenpäin ja ns. tarttua härkää sarvista.

Ryhmä on suunnattu kiusaamista kokeneiden 7–12 v. lasten vanhemmille ja sitä ohjaa MLL:n kouluttamat ohjaajat. Osallistumistietosi ovat vain ohjaajien käytössä ja ryhmässä voi esiintyä pelkällä etunimellä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden kerran ajan. Verkkoryhmä mahdollistaa sen, että voit tulla mukaan paikkakunnasta riippumatta.

Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Vertaisryhmään otetaan mukaan enintään kuusi vanhempaa. Ryhmä on suomenkielinen ja maksuton.

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme sinua vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta saamme käsityksen tilanteestasi vanhempana. Lisäksi MLL:n työntekijät ovat sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkamista ja ilmoitamme sinulle ryhmään pääsystä erikseen. Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia turvallisesti yhdessä muiden vanhempien kanssa!

Ilmoittautumalla hyväksyt, että tallennamme yhteystietosi sähköiseen rekisteriin. Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä.

Ensimmäinen ryhmä kokoontuu torstaisin:

 • torstaina 5.10. klo 18-19.30
 • torstaina 12.10 klo 18-19.30
 • torstaina 26.10. klo 18-19.30
 • torstaina 2.11. klo 18-19.30
 • torstaina 9.11. klo 18-19.30
 • torstaina 16.11. klo 18-19.30

Huom! Torstain ryhmä on täynnä.

Toinen ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin:

 • keskiviikkona 11.10. klo 18-19.30
 • keskiviikkona 18.10. klo 18-19.30
 • keskiviikkona 1.11. klo 18-19.30
 • keskiviikkona 8.11. klo 18-19.30
 • keskiviikkona 15.11. klo 18-19.30
 • keskiviikkona 29.11. klo 18-19.30

Hae mukaan ryhmään viimeistään sunnuntaina 8.10.
Keskiviikon ryhmässä on vielä tilaa.

Ilmoittaudu keskiviikon ryhmään tästä

Vanhempi, mitä sinä haluaisit sanoa tai mistä haluaisit kiittää sitä henkilöä, joka on tukenut sinua lapsesi kiusaamistilanteessa?

Kiusataanko lastasi?-vertaisryhmät olivat tauolla kesän ajan ja keräsimme tänä aikana vanhempien kokemuksia kouluyhteistyöstä. Päätimme jatkaa kirjeiden keräämistä, voit vielä kirjoittaa omasi. Millainen yhteistyö kiusaamistilanteissa on auttanut sinua vanhempana? Mitä apua lapsesi on saanut?

Kirje lähetetään anonyymisti eikä lähettäjää voida tunnistaa. Julkaisemme kirjeitä syksyllä ja yksi niistä voi olla juuri sinun. Lisäksi hyödynnämme kirjeitä tuodaksemme esille vanhempien näkökulmia ja hyviä käytäntöjä kiusaamistilanteiden selvittämisessä ja edistämisessä.

Kirjoita kirjeesi täällä

Jos sinulla on jotain kysyttävää, otathan yhteyttä tai täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää!

Täytä yhteydenottolomake tästä

Päivi Naukkarinen
paivi.naukkarinen@mll.fi
050 573 9596

Anthea Harms
anthea.harms@mll.fi
050 523 6578

Aiheeseen liittyvät

Selviytyjät-ryhmät kiusaamista kokeneille lapsille ja nuorille

Takaisin ylös