Siirry sisältöön

Aikaseikkailu kestävä kehitys

Tämä ohjaajan opas pitää sisällään kerhokertojen tavoitteet, tarvittavat materiaalit ja ohjelman aina lämmittelystä kerhokerran yhteiseen purkuun asti.

  • Kerho-ohjelma sisältää kymmenen kerhokertaa. Kerhon voi pitää myös lyhyempänä kokonaisuutena ja kerhokerroista voi tarvittaessa tiputtaa pois seuraavat kerrat ilman, että se vaikuttaa kerhon taustalla olevaan tarinaan: 8 Luonnossa ja 9 Lepohetki.
  • Yksittäinen kerhokerta on toteutettavissa 90 minuutissa mutta hyvä on noudattaa oman koulun kerhon kestoa. Kerho-ohjelmaa voi muokata kerhoaikatauluun ja ryhmälle sopivaksi.
  • Kerho-ohjelman toiminnallisuuden ja yksilöllisen huomioimisen takia suosittelemme ryhmäkooksi enintään seitsemää lasta / kerho-ohjaaja.

Tutustu kerhoaineistoihin

 

1. Lähtölaskenta

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat seikkailuun ja matkakavereihin. Suunnittelevat oman Aikaseikkailijan ja oivaltavat erilaisia vahvuuksia. Lisäksi kerholaiset luovat yhdessä kerhosäännöt.

Lue lisää

2. Koti kuntoon

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat kestäviin ratkaisuihin ja valitsevat Aikaseikkailijalle kodin. Lisäksi kerholaiset suunnittelevat yhdessä esineelle uuden käyttötarkoituksen.

Lue lisää

3. Eväät valmiiksi

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat vastuulliseen syömiseen ja valitsevat Aikaseikkailijalle lempiruuan. Lisäksi kerholaiset suunnittelevat yhdessä illallisen, joka järjestetään vuonna 2040.

Lue lisää

4. Ostoksille

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat kiertotalouteen ja mainontaan sekä valitsevat Aikaseikkailijalle tavaran. Lisäksi kerholaiset tekevät sarjakuvan rahan käyttämisestä ja täydentävät yhdessä tarinan aukot.

Lue lisää

5. Hyvä olo

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat hyvinvointiin ja valitsevat Aikaseikkailijalle harrastuksen. Lisäksi kerholaiset ideoivat yhdessä kerholiikkeen ja ryhmälle hokeman.

Lue lisää

6. Kaverit mukaan

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat hyvän kaverin tuntomerkkeihin ja hankkivat Aikaseikkailijalle kaverin. Lisäksi kerholaiset ja Aikaseikkailijat saavat kehuja ja harjoittelevat myös kehujen antamista.

Lue lisää

7. Oppimassa

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat tulevaisuuden taitoihin ja palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Kerholaiset hankkivat Aikaseikkailijalle lempioppiaineen. Lisäksi kerholaiset suunnittelevat oppitunnin vuodeksi 2040.

Lue lisää

8. Luonnossa

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat uhanalaisiin eläimiin ja eläinharrastuksiin. Kerholaiset hankkivat Aikaseikkailijalle eläinystävän. Lisäksi kerholaiset suunnittelevat yhteisen yrityksen, joka myy hyönteishotelleja.

Lue lisää

9. Lepohetki

koristeellinen.

Kerholaiset tutustuvat rentoutumiskeinoihin ja arjen rytmiin. Kerholaiset hankkivat Aikaseikkailijalle lempipuun. Lisäksi kerholaiset suunnittelevat yhdessä päiväretken lähimetsään vuonna 2040.

Lue lisää

10. Aikahyppy

koristeellinen.

Kerholaiset tekevät aikahypyn tulevaisuuteen.

Lue lisää

 

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös