Siirry sisältöön

Yhteiset kummitunnit

Yhteiset kummitunnit ovat yksi kummioppilastoiminnan muoto. Kummitunneilla kummioppilaat voivat olla pienten oppilaiden apuna, kun harjoitellaan esimerkiksi kellonaikoja, lukemista, mittaamista, tietokoneen käyttöä tai tehdään käsitöitä. Liikuntatunneilla kummioppilaat voivat auttaa esim. luistinten sitomisessa. Monissa luokissa tehdään yhteisiä projekteja, askartelutöitä, saduttamista ja näytelmiä esimerkiksi koulun juhliin.

Kummitunneilla luodaan hyvää yhteishenkeä ja voidaan tutustua paremmin toisiin leikkien ja harjoituksin.

Kummioppilaat voivat itse suunnitella leikkejä yhteiselle kummitunnille. On hyvä, että kummioppilaat myös itse ohjaavat leikit ja harjoitukset. Opettajat pitävät huolen kokonaisuudesta ja työrauhasta. Kun kummioppilaat saavat vastuuta toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta, he oppivat samalla tärkeitä taitoja.

Kummitunnit ovat hyvä paikka pohtia yhdessä, millainen on hyvä kaveri ja miten voi huomioida toisia koulussa. Kaveritaidot kaikille -oppaassa on harjoitus, jossa kummioppilaat suunnittelevat kaveriaiheista kummituntia. Löydät oppaan kummioppilastoiminnan aineistoista.

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös