Aikaseikkailu-kerho

Pakkaa reppusi ja seikkaile tulevaisuuteen!

Aikaseikkailu on koulun kerho, joka on tarkoitettu 3.—4.-luokkalaisille. Aikaseikkailu sisältää kaksi kerhomallia, jolloin kerhotoimintaa voi järjestää ympäri lukuvuoden. Kerhoissa lapset harjoittelevat leikillisyyden ja pelillisyyden avulla esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamista, empatiaa ja ongelmanratkaisutaitoja.

  1. Aikaseikkailu kestävä kehitys -kerho
    Kerho käsittelee ympäristöä ja luontoa. Erityisesti keskitytään lapsen lähiympäristöön, arjen toimiin ja kestävään kehitykseen.
  2. Aikaseikkailu tulevaisuuslukutaito -kerho
    (Tällä hetkellä pilotoitavana ja tilattavissa helmikuussa 2022)
    Kerho käsittelee vimpaimia ja mediaa. Erityisesti keskitytään lapsen ympäristöön, teknologian kehitykseen ja mediataitoihin.

Kerhojen tavoitteena

MLL:n kerhojen tavoitteena on lisätä lasten luottamusta omaan ja yhteiseen tulevaisuuteen. Korostaen, että tulevaisuus, se millaisena se toteutuu, on viime kädessä kiinni meistä itsestämme.

Kerhon aikana lapset tekevät kerhokartan avulla tutkimusmatkoja, kehittävät omaa Aikaseikkailija-hahmoa ja harjoittelevat taitoja, joilla voi osallistua oman ja yhteisen tulevaisuuden muodostamiseen. 

3.—4.-luokkalaisille suunnatussa kerhotoiminnassa halutaan vahvistaa lasten luottamusta tuleavaisuuteen, omanarvontuntoa ja asemaa kouluyhteistyössä. Kerho on avoin kaikille oppilaille. Lisäksi MLL kannustaa oppilashuoltoa ohjaamaan kerhoon lapsia, joilla on perhetaustaan, oppimiseen tai yksinäisyyteen liittyviä pulmia.

 

Tutustu kerhoaineistoihin ja ilmoittaudu mukaan

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Erja Anttonen

Suunnittelija, MLL 100 -kerhohanke

erja.anttonen(at)mll.fi
050 5181792