Tukioppilasohjaajien koulutukset

Tukioppilastoiminta on tärkeä hyvinvointia edistävä voimavara koulussa. Hyvin suunniteltu toiminta on osa koulun osallisuusrakenteita ja yhteisöllistä oppilashuoltotyötä. MLL:n koulutukset on tarkoitettu ohjaajan tueksi, lisäämään toiminnan vaikuttavuutta omassa koulussa.

Katso tukioppilasohjaajien tulevat koulutukset tapahtumakalenterista. 

Siirry tapahtumakalenteriin

Tukioppilasohjaajien peruskoulutus

Tukioppilasohjaajien peruskoulutuksessa tutustutaan tukioppilastoiminnan toimintaperiaatteisiin, arvoihin ja tavoitteisiin. Koulutuksesta saat työvälineet oman tukioppilasryhmän ohjaamiseen, toiminnan kehittämiseen sekä toiminnallisten menetelmien soveltamiseen tukioppilastoiminnassa. Koulutuksissa voit vaihtaa ajatuksia sekä oppia muilta ohjaajilta ja MLL:n kouluttajilta.

Peruskoulutusta järjestetään kaksipäiväisenä toiminnallisena koulutuksena sekä monimuoto-opetuksena, jossa ensimmäinen päivä on kontaktiopetusta ja toinen päivä suoritetaan verkko-opintoina.

”Huomasin, että koulussamme on välillä tainnut unohtua se tukioppilastoiminnan syvin olemus. Uusien ideoiden turvin sitä on helppo lähteä taas viemään oikeaan suuntaan.”

”Koulutuksessa oli loistava tunnelma sekä iloiset, asiantuntevat ja kokeneet ohjaajat.”

Lue lisää tukioppilasohjaajien peruskoulutuksesta tästä

Tukioppilasohjaajien täydennyskoulutukset

Ohjaajien täydennyskoulutuksista saat vinkkejä ja ideoita tukioppilastoimintaan eri teemoista. Täydennyskoulutusten teemat vaihtelevat vuosittain. Teemoina voi olla esimerkiksi kiusaamisen ehkäiseminen, ryhmäyttäminen, yhdenvertaisuus ja kunnioittava kohtaaminen sekä tunne- ja vuorovaikutustaidot. Täydennyskoulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Koulutukseen osallistuminen on ohjaajalle maksutonta.

Lue lisää tukioppilasohjaajien täydennyskoulutuksista tästä

Aiheeseen liittyvät