Ilmoittaudu koulutuksiin ja seminaareihin

[1-6] [7-12] [13]
 

Kouluille ja kasvattajilleMLL tuottaa koulujen käyttöön aineistoja mm. mediakasvatuksesta, päihde- ja terveyskasvatuksesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. MLL kehittää kummi-, tukioppilas- ja tutortoimintaa sekä kouluttaa tukioppilasohjaajia. Lisäksi MLL tarjoaa koulutuspalveluita.

Vasemmasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin MLL:n toimintoihin.

Välittävät vertaiset- tukioppilaat oppilashuollon apuna

MLL:n kouluyhteistyössä kohtaamme vuosittain satoja tukioppilastoimintaa ohjaavia opettajia ja koulutamme tuhansia tukioppilaita valtakunnallisen kouluttajaverkostomme kautta. Näistä kokemuksista ja tekemiemme kyselyiden palautteista syntyi Välittävät vertaiset- Tukioppilastoiminta oppilashuollon apuna raportti.

Raportin avulla haluamme tuoda esiin tukioppilastoiminnan vahvuudet osana koulun osallisuusrakenteita hyvinvoivan oppimisympäristön rakentamisessa.

Välittävät vertaiset postitetaan kaikkiin tukioppilaskouluihin rehtorikirjeessä tammikuussa 2016. Lataa pdf-versio tästä.

Ajankohtaista

Tukioppilaiden koulutusmateriaalit ovat uudistuneet

Materiaaleissa on kolme teemaa:

Jokaiseen koulutusmateriaaliin kuuluu opasvihkonen ja numeroidut tehtäväkortit, jotka löytyvät kunkin oppaan yhteydestä. Tehtäväkortit sisältävät toiminnallisia harjoituksia sekä niitä taustoittavan tietotekstin, joita voi tukioppilastoiminnan lisäksi hyödyntää myös muussa opetuksessa. 


Uusi aineisto - kaveriaiheinen vanhempainilta

Kaikille kaveri -hankkeessa tuotettu vanhempainiltamalli on nyt valmistunut. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti 7.luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tutustu aineistoon
 

Uusi video nettikiusaamisesta

Klikkaamisella, kommentoinnilla tai tykkäämisellä voi olla ennakoimattomia vaikutuksia, joiden pohtimen edistää vastuullista nettikäyttäytymistä. Mitä tuli tehtyä -videolla Radio Suomi Popin juontaja Susanna Laine ja KOM-teatterin näyttelijä Eeva Soivio käyvät videolla yläkoulussa juttelemassa nettikiusaamisesta oppilaiden kanssa. Video on tarkoitettu käytettäväksi mm. oppitunneilla ja siihen on olemassa keskusteluaineisto.

Katso video ja lataa aineisto