Ilmoittaudu koulutuksiin ja seminaareihin

 

Kouluille ja kasvattajille


MLL tuottaa koulujen käyttöön aineistoja mm. mediakasvatuksesta, päihde- ja terveyskasvatuksesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. MLL kehittää kummi-, tukioppilas- ja tutortoimintaa sekä kouluttaa tukioppilasohjaajia. Lisäksi MLL tarjoaa koulutuspalveluita.

Vasemmasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin MLL:n toimintoihin.

Ajankohtaista

Oppilaiden osallisuus ja kiusaamisen ehkäisy
Uusi aineisto kouluille

Opas kannustaa kouluja kehittämään kiusaamisen vastaista työtään
huomioimalla oppilaiden kokemukset ja toimintamahdollisuudet.
Lähtökohtana on vuorovaikutussuhteita ja vertaistukea kartoittavan
hyvinvointikyselyn tekeminen ja sen tulosten käsittely oppilaiden kanssa.
Materiaali tarjoaa uusia ideoita niin opettajien ja oppilaiden vuoropuhelun
lisäämisen kuin yhdessä toimimiseen.

Tutustu aineistoon

Joka viikko on kaveriviikko

Helmikuussa vietetään ystävänpäivää. Kaveritaitoja voi kuitenkin harjoitella vaikka joka päivä. Järjestäkää koulussa, päiväkodissa, harrastuksessa, kerhossa tai vaikkapa kavereiden kesken kaveriviikon tapahtuma. Miltä kuulostaa esimerkiksi koko koulu tanssimassa letkajenkkaa välitunnilla? Tutustukaa materiaaleihin ja ideoikaa millainen kaveriviikko teillä voisi olla. MLL:n paikalllisyhdistykset ovat hyviä yhteistyötahoja kaveriviikolle.

Uusi aineisto - kaveriaiheinen vanhempainilta

Kaikille kaveri -hankkeessa tuotettu vanhempainiltamalli on nyt valmistunut. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti 7.luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tutustu aineistoon

Päivätyökeräys Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi

Järjestämällä koulussa päivätyökeräyksen Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi olette mukana varmistamassa, että  kaikilla lapsilla ja nuorilla on jatkossakin mahdollisuus keskustella maksutta luotettavan aikuisen kanssa. Päivätyökeräyksen tuotolla katamme mm. Lasten ja nuorten puhelimen puhelinkuluja sekä koulutamme päivystäjiä vastaamaan puheluihin ja nettikirjeisiin.

Lue lisää

Välittävät vertaiset – tukioppilaat oppilashuollon apuna

MLL:n kouluyhteistyössä kohtaamme vuosittain satoja tukioppilastoimintaa ohjaavia opettajia ja koulutamme tuhansia tukioppilaita valtakunnallisen kouluttajaverkostomme kautta. Näistä kokemuksista ja tekemiemme kyselyiden palautteista syntyi Välittävät vertaiset- Tukioppilastoiminta oppilashuollon apuna raportti.

Raportin avulla haluamme tuoda esiin tukioppilastoiminnan vahvuudet osana koulun osallisuusrakenteita hyvinvoivan oppimisympäristön rakentamisessa.

Lataa pdf-versio tästä.

Tukioppilaiden koulutusmateriaalit ovat uudistuneet

Materiaaleissa on kolme teemaa:

Jokaiseen koulutusmateriaaliin kuuluu opasvihkonen ja numeroidut tehtäväkortit, jotka löytyvät kunkin oppaan yhteydestä. Tehtäväkortit sisältävät toiminnallisia harjoituksia sekä niitä taustoittavan tietotekstin, joita voi tukioppilastoiminnan lisäksi hyödyntää myös muussa opetuksessa.