Ilmoittaudu koulutuksiin ja seminaareihin

[1-6] [7-12] [13]
 

Kouluille ja kasvattajille


MLL tuottaa koulujen käyttöön aineistoja mm. mediakasvatuksesta, päihde- ja terveyskasvatuksesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. MLL kehittää kummi-, tukioppilas- ja tutortoimintaa sekä kouluttaa tukioppilasohjaajia. Lisäksi MLL tarjoaa koulutuspalveluita.

Vasemmasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin MLL:n toimintoihin.

Ajankohtaista

Oppilaiden osallisuus kiusaamisen vastaisessa työssä 

Kansainvälinen konferenssi Helsingissä 11.11.2016

Scandic Park Helsinki, Mannerheimintien 46

Tapahtumassa esitellään innovatiivisia ohjelmia ja hyviä käytäntöjä, joilla kehitetään koulun toimintakulttuuria ja vahvistetaan nuorten omaa toimintaa kiusaamisen ja yksinäisyyden ehkäisemiseksi kouluissa. Kansainvälinen tapahtuma kokoaa asiantuntijoita ja kouluhyvinvoinnin edistäjiä eri Euroopan maista.
Konferenssi on myös kaksivuotisen Youth participation in bullying prevention EU-hankkeen päätöstapahtuma, ja siihen osallistuu hankkeen pilottikoulujen opettajia ja oppilaita Unkarista, Ruotsista, Virosta ja Suomesta.


Esitykset ovat pääasiassa englanniksi, mutta ne tulkataan suomeksi. Iltapäivän ohjelmassa on myös suomen- ja ruotsinkieliset osuudet.

Lue lisää konferenssista

Tutustu konferenssin ohjelmaan (pdf)

Ilmoittautuminen konferenssiin avataan elokuun alussa. 


 

Välittävät vertaiset- tukioppilaat oppilashuollon apuna

MLL:n kouluyhteistyössä kohtaamme vuosittain satoja tukioppilastoimintaa ohjaavia opettajia ja koulutamme tuhansia tukioppilaita valtakunnallisen kouluttajaverkostomme kautta. Näistä kokemuksista ja tekemiemme kyselyiden palautteista syntyi Välittävät vertaiset- Tukioppilastoiminta oppilashuollon apuna raportti.

Raportin avulla haluamme tuoda esiin tukioppilastoiminnan vahvuudet osana koulun osallisuusrakenteita hyvinvoivan oppimisympäristön rakentamisessa.

Välittävät vertaiset postitetaan kaikkiin tukioppilaskouluihin rehtorikirjeessä tammikuussa 2016. Lataa pdf-versio tästä.


 

Tukioppilaiden koulutusmateriaalit ovat uudistuneet

Materiaaleissa on kolme teemaa:

Jokaiseen koulutusmateriaaliin kuuluu opasvihkonen ja numeroidut tehtäväkortit, jotka löytyvät kunkin oppaan yhteydestä. Tehtäväkortit sisältävät toiminnallisia harjoituksia sekä niitä taustoittavan tietotekstin, joita voi tukioppilastoiminnan lisäksi hyödyntää myös muussa opetuksessa. 


Uusi aineisto - kaveriaiheinen vanhempainilta

Kaikille kaveri -hankkeessa tuotettu vanhempainiltamalli on nyt valmistunut. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti 7.luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tutustu aineistoon