Koulutukset ja seminaarit

Ei tapahtumia

 

Kouluille ja kasvattajilleMLL tuottaa koulujen käyttöön aineistoja mm. mediakasvatuksesta, päihde- ja terveyskasvatuksesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. MLL kehittää kummi-, tukioppilas- ja tutortoimintaa sekä kouluttaa tukioppilasohjaajia. Lisäksi MLL tarjoaa koulutuspalveluita.

Vasemmasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin MLL:n toimintoihin.

Osallisuuskoulutusta opettajille syksyllä 2015

Osallisuutta oppimassa – toimintatapoja osallisuuden kehittämiseen alakouluissa

Osallisuutta oppimassa – koulutuksessa tuetaan alakouluja osallistavan toimintakulttuurin rakentamiseen vahvistamalla ja kehittämällä oppilaita osallistavia toimintoja, kuten esimerkiksi kummioppilas-, oppilaskunta- tai kerhotoiminta. Uudistuneessa perusopetuslaissa (47a §) korostetaan oppilaan osallisuuden merkitystä kouluyhteisössä ja velvoitetaan kouluja muun muassa kehittämään oppilaskuntatoimintaa. Koulutuksessa annetaan valmiuksia näiden vaatimusten toteuttamiseen. 

Helsingin koulutukset
1. Koulutus 15.9. - 29.10.2015
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittaudu koulutukseen

2. Koulutus 6.10. - 17.11.2015
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittaudu koulutukseen

3. Koulutus 22.10 - 26.11.2015  
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittaudu koulutukseen

Porin koulutus
29.9. - 12.11.2015
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittaudu koulutukseen

Tampereen koulutus
23.9. - 11.11.2015
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittaudu koulutukseen


Uusi aineisto - kaveriaiheinen vanhempainilta

Kaikille kaveri -hankkeessa tuotettu vanhempainiltamalli on nyt valmistunut. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti 7.luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tutustu aineistoon
 

Päivätyökeräys Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi

Järjestämällä koulussa päivätyökeräyksen Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi olette mukana varmistamassa, että  kaikilla lapsilla ja nuorilla on jatkossakin mahdollisuus keskustella maksutta luotettavan aikuisen kanssa. Päivätyökeräyksen tuotolla katamme mm. Lasten ja nuorten puhelimen puhelinkuluja sekä koulutamme päivystäjiä vastaamaan puheluihin ja nettikirjeisiin.

Lue lisää
 

Uusi video nettikiusaamisesta

Klikkaamisella, kommentoinnilla tai tykkäämisellä voi olla ennakoimattomia vaikutuksia, joiden pohtimen edistää vastuullista nettikäyttäytymistä. Mitä tuli tehtyä -videolla Radio Suomi Popin juontaja Susanna Laine ja KOM-teatterin näyttelijä Eeva Soivio käyvät videolla yläkoulussa juttelemassa nettikiusaamisesta oppilaiden kanssa. Video on tarkoitettu käytettäväksi mm. oppitunneilla ja siihen on olemassa keskusteluaineisto.

Katso video ja lataa aineisto