Ilmoittaudu koulutuksiin ja seminaareihin

 

Kouluille ja kasvattajille


MLL tuottaa koulujen käyttöön aineistoja mm. mediakasvatuksesta, päihde- ja terveyskasvatuksesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. MLL kehittää kummi-, tukioppilas- ja tutortoimintaa sekä kouluttaa tukioppilasohjaajia. Lisäksi MLL tarjoaa koulutuspalveluita.

Vasemmasta valikosta pääset tutustumaan tarkemmin MLL:n toimintoihin.

Ajankohtaista

Oppilaiden osallisuus kiusaamisen vastaisessa työssä 

Kansainvälinen konferenssi Helsingissä 11.11.2016

Tapahtumassa esitellään innovatiivisia ohjelmia ja hyviä käytäntöjä, joilla kehitetään koulun toimintakulttuuria ja vahvistetaan nuorten omaa toimintaa kiusaamisen ja yksinäisyyden ehkäisemiseksi kouluissa. Kansainvälinen tapahtuma kokoaa asiantuntijoita ja kouluhyvinvoinnin edistäjiä eri Euroopan maista.

Esitykset ovat pääasiassa englanniksi, mutta ne tulkataan suomeksi. Iltapäivän ohjelmassa on myös suomen- ja ruotsinkieliset osuudet.

Seuraa tapahtumaa suorana nettilähetyksenä perjantaina 11.11 klo 9.30-13.45.  

Linkki livestreamiin

Katso konferenssin ohjelma

Päivätyökeräys Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi

Järjestämällä koulussa päivätyökeräyksen Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi olette mukana varmistamassa, että  kaikilla lapsilla ja nuorilla on jatkossakin mahdollisuus keskustella maksutta luotettavan aikuisen kanssa. Päivätyökeräyksen tuotolla katamme mm. Lasten ja nuorten puhelimen puhelinkuluja sekä koulutamme päivystäjiä vastaamaan puheluihin ja nettikirjeisiin.

Lue lisää

Välittävät vertaiset – tukioppilaat oppilashuollon apuna

MLL:n kouluyhteistyössä kohtaamme vuosittain satoja tukioppilastoimintaa ohjaavia opettajia ja koulutamme tuhansia tukioppilaita valtakunnallisen kouluttajaverkostomme kautta. Näistä kokemuksista ja tekemiemme kyselyiden palautteista syntyi Välittävät vertaiset- Tukioppilastoiminta oppilashuollon apuna raportti.

Raportin avulla haluamme tuoda esiin tukioppilastoiminnan vahvuudet osana koulun osallisuusrakenteita hyvinvoivan oppimisympäristön rakentamisessa.

Välittävät vertaiset postitetaan kaikkiin tukioppilaskouluihin rehtorikirjeessä tammikuussa 2016. Lataa pdf-versio tästä.

Tukioppilaiden koulutusmateriaalit ovat uudistuneet

Materiaaleissa on kolme teemaa:

Jokaiseen koulutusmateriaaliin kuuluu opasvihkonen ja numeroidut tehtäväkortit, jotka löytyvät kunkin oppaan yhteydestä. Tehtäväkortit sisältävät toiminnallisia harjoituksia sekä niitä taustoittavan tietotekstin, joita voi tukioppilastoiminnan lisäksi hyödyntää myös muussa opetuksessa. 

Uusi aineisto - kaveriaiheinen vanhempainilta

Kaikille kaveri -hankkeessa tuotettu vanhempainiltamalli on nyt valmistunut. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti 7.luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tutustu aineistoon