Siirry sisältöön

Kisoja ja visoja yhteishengen kohottamiseen

Marras- ja joulukuussa kohotetaan koulun yhteishenkeä. Yhteishenkeä voidaan kohottaa esimerkiksi pienillä leikkimielisillä kisoilla tai visailuilla. Turun koulurauhatyöryhmän oppilaat ovat luoneet hauskoja jouluaiheisia tietovisoja sekä piirtokisan yhdessä tekemiseen ja yhteishengen kohottamiseen.

Jouluaiheinen tietovisa (Kahoot!)

Tavoite: Oppilaat tekevät yhdessä jotakin mukavaa
Kohderyhmä: Oppilaat
Toimijat: Oppilaat, luokan pari oppilasta tai tukioppilaat voivat toimia tietovisan vetäjinä
Tarvikkeet: Tabletti, puhelin, valkotaulu, videotykki tms.

Voitte yhdessä koulun tai luokan kanssa pelata hauskaa jouluaiheista tietovisaa Kahootilla.

Pelaa tietovisaa

Voitte myös luoda tietovisan jostain toisesta valitsemastanne aiheesta.

Piirtokisa

Tavoite: Luokka viettää yhdessä hauskan hetken niin, että kaikki pääsevät mukaan
Kohderyhmä: Oppilaat
Toimijat: Oppilaat, myös tukioppilaat voivat toimia leikin vetäjinä
Tarvikkeet: Valkotaulu/liitutaulu, tussin/liidun jolla piirtää, ajastin, sanakirja

Luokka jaetaan ensin kahteen eri joukkueeseen. Toinen joukkue valitsee sanakirjasta toisen joukkueen oppilaalle sanan, joka hänen täytyy piirtää.

Ajastin asetetaan 30 sekuntiin (tai muuhun sovittuun aikaan), jonka aikana piirtävän oppilaan joukkueen pitää arvata, mitä kyseinen oppilas piirtää. Jos he saavat arvattua oikein, saa joukkue yhden pisteen, jonka jälkeen vuoro siirtyy toiselle joukkueelle. Jos aika loppuu kesken, ennen kuin joukkue saa arvattua oikein, ei kyseinen joukkue saa pistettä. Myös tällöin vuoro siirtyy seuraavalle joukkueelle. Toivottavaa olisi, jos myös opettajat osallistuisivat kilpailuun!

Joulukalenteri tai -visa koulun opettajista

Tavoite: Oppilaat tutustuvat opettajiin paremmin – opettajat voivat kertoa oppilaille itsestään jotain, mitä haluavat
Kohderyhmä: Oppilaat ja opettajat
Toimijat: Oppilaat ja opettajat
Tarvikkeet: Kahoot! / ilmoitustaulu / infotelevisio

Joulukuussa voi keksiä joulukalenterikysymyksiä opettajista. Tämän voi toteuttaa joko Kahootin avulla tai niin, että ilmoitustaululle tai infotelevisioon laitetaan joulukuun jokaiseksi koulupäiväksi jokin kysymys, joka koskee jotakuta opettajista. Kysymykset voivat olla esimerkiksi: Mikä on Matin kissan nimi? Montako lasta on Erjalla? Kuinka kauan Anna on opettanut koulussamme? Mikä oli Simon lempi oppiaine koulussa jne. Ne opettajat, jotka haluavat voivat olla mukana joulukalenterissa. Opettajia koskevista kysymyksistä voi luoda myös kertaluontoisen tietovisan.

Vastukset palautetaan leikin vetäjille, jotka voivat olla esimerkiksi tuki- tai tutoroppilaita. Leikin vetäjät tarkistavat ja kertovat oikeat vastaukset. Oikein vastanneiden kesken voidaan jakaa pieniä palkintoja.

Ladattavat materiaalit

Takaisin ylös