Turun työryhmä 2020

Turun koulurauhatyöryhmän oppilaat ovat suunnitelleet kuukausitehtäviä lukuvuodelle 2020─2021.

Turun koulurauhatyöryhmässä on ollut mukana oppilaita Turun klassillisesta lukiosta ja Puolalan koulusta. Ruotsinkielisenä kouluna mukana on ollut Cygnaeuksen koulu.

Elokuussa kannustetaan tutustumaan toisiin. Mukavan ja hyvän ilmapiirin rakentaminen alkaa toisiin tutustumalla sekä toivottamalla uudet oppilaat tervetulleiksi. Elokuun aikana voi kokeilla erilaisia leikkejä ja harjoituksia tutustumiseen ja ryhmäytymiseen.

Tutustu harjoituksiin

Syyskuun teemana on kaveruus. Kaverit ovat tärkeitä jokaiselle. Kaveruuden muodostaminen ja ylläpitäminen vaatii välillä myös toisten positiivista huomioimista ja ilahduttamista. Ilahduttaviin tekoihin ja toisten huomioimiseen voi kannustaa myös leikkien ja harjoitusten avulla.

Tutustu harjoituksiin

Lokakuun teemana on kohteliaisuus. Valitkaa koulullenne sopiva viikko ja viettäkää kohteliaisuusviikkoa.

Katso viikon valmis materiaali

Marras- ja joulukuussa panostetaan koko koulun yhteishengen kohottamiseen. Hyvä yhteishenki luo turvallisuutta ja lisää tunnetta yhteisöllisyydestä. Koulun yhteishengen kohottaminen onnistuu usein myös varsin pienillä ja arkisillakin keinoilla.

Yhteishenkeä kohottavat kisat ja visat

Tammikuussa panostetaan toisten tervehtimiseen. Oppilaat ovat laatineet leikkimielisen kisan, jossa keksitään hauskoja tapoja tervehtiä toisia myös ilman kosketusta.

Tutustu kisaan

Helmikuussa kannustetaan yhteiseen talvitekemiseen. Nautitaan talvesta, askarrellaan hauskoja ystävälumipalloja tai luodaan lumesta upeita veistoksia yhdessä luokkakavereiden kanssa.

Katso vinkit talvitekemiseen

Maaliskuu on mahtavaa aikaa hymyillä. Valon lisääntyminen ja alkukevään aurinko saa hymyn kenen tahansa huulille. Hymyä ja iloa voidaan lisätä myös liikunnallisella tekemisellä ja koulukavereiden kehumisella. Oppilaat ovat laatineet vinkkejä liikunnallisiin peleihin ja leikkeihin sekä oivan tavan kehua toisia.

Tutustu vinkkeihin

Huhtikuussa pohditaan omaa hyvinvointia, rentoudutaan ja liikutaan yhdessä.

Tutustu harjoituksiin

Toukokuussa tutustutaan koulurauhan julistukseen toiminnallisesti. Pohditaan yhdessä mitkä asiat julistuksessa ovat tärkeitä, ja miten julistuksen sanoma on näkynyt koulun toiminnassa lukuvuoden aikana. Oppilaat ovat suunnitelleet tekstin perehtymiseen oman koulurauhaviestin.

Tutustu koulurauhaviestin ohjeisiin

 

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Ladattavat aineistot

Aiheeseen liittyvät