Joensuun työryhmä 2022

Joensuun koulurauhatyöryhmän oppilaat ovat suunnitelleet kuukausitehtäviä lukuvuodelle 2022─2023.

Työryhmässä oli mukana Utran, Pielisjoen, Niittylahden sekä Joensuun steinerkoulun oppilaita ja opettajia. Ruotsinkielisenä kouluna mukana oli Kuokkala svenska skola Jyväskylästä.

Elo- ja syyskuu

Elo- ja syyskuun teemana on ryhmäytyminen ja kouluilon löytyminen. Kouluvuoden alkaessa on tärkeää tutustua luokkakavereihin ja kokea kuuluvansa omaan ryhmään. Tehkää erilaisia ryhmäytymistehtäviä sekä rakentakaa ”unelmien kaupunki”, joka kuvastaa omaa luokkaa ja luokkahenkeä.

Tutustu tehtäviin

Lokakuu

Lokakuussa muistutetaan mielenterveyden ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Järjestäkää teemaviikko yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa tai kokeilkaa ihanaa rentoutumisharjoitusta.

Lue lisää

Marraskuu

Marraskuu on pimeä ja masentava kuukausi, joten vastaiskuna sille marraskuun teemana on positiivisuus. Piristystä pimeyteen saatte järjestämällä positiivisuustunnin sekä toteuttamalla julistetehtävän.

Lue ohjeet

Joulukuu

Joulukuussa korostetaan toisten huomioimista mukavilla tavoilla. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja jäävät mieleen. Esimerkiksi moikkaus tai hymy ovat helppoja tapoja tuottaa hyvää mieltä toisille. Toteuttakaa huomioimishaaste vaikkapa koko koulun kesken.

Lue vinkit haasteeseen

Tammi- ja helmikuu

Tammi- ja helmikuussa muistutetaan ystävyyden tärkeydestä. Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee kaverin, jonka kanssa viettää aikaa ja puhua tärkeistä jutuista. Kokeilkaa terkkuradiota tai järjestäkää ystävänpäivätanssit.

Lue lisää

Maaliskuu

Maaliskuussa vietetään tasa-arvon päivää. On tärkeää, että koulussa jokainen kokee olevansa tasa-arvoinen muiden kanssa. Pohtikaa teemaa järjestämällä tasa-arvoaiheinen oppitunti tai toteuttakaa kulttuurien esittäytymiskierros.

Lisäohjeita toteutukseen

Huhtikuu

Huhtikuussa muistutetaan itsestä huolehtimisen tärkeydestä. Liikunta ja uni ovat hyvinvoinnin kulmakiviä. Järjestäkää unipäivä, jolloin pohditaan hauskalla tavalla unen merkitystä. Voitte toteuttaa myös kokonaisen liikuntaviikon, johon saatte ideoita alta.

Lue lisää

Toukokuu

Toukokuussa otetaan taas puheeksi lukuvuoden teema ”kaikille kaveriksi”. On monia tapoja huolehtia siitä, ettei kukaan jää koulussa yksin. Välituntitoimintaa järjestämällä luodaan paikkoja toisiin tutustumiselle ja kaveruuksien syntymiselle. Kokeilkaa välituntileikkiviikkoa tai kaikki kaveriksi-harjoitusta.

Lisäinfoa toteutukseen

 

 

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät