Siirry sisältöön

Koulun hauskin tervehdys!

Tammikuun teemana on tervehtiminen. Tervehtiminen on tärkeää, koska se kertoo toiselle, että hänet on huomattu ja huomioitu. Muiden tervehtiminen lisää myös yhteisöllisyyttä. Turun koulurauhatyöryhmän oppilaat ovat suunnitelleet kisan, jossa luodaan veikeitä tapoja tervehtiä koulukavereita. Leikkimielisen kisan voi vetää niin ala- kuin yläkoulussa sekä toisella asteella.

Tavoite: Oppilaat huomaavat, että tervehtiminen on tärkeää
Kohderyhmä: Oppilaat
Toimijat: Oppilaat, tukioppilaat voivat toimia esimerkiksi kisan toteuttajina
Tarvikkeet: Puhelin tai tabletti, jolla voi kuvata videon

Oppilaille annetaan tehtäväksi keksiä ja toteuttaa tervehdys, jossa noudatetaan turvallisuussääntöjä korona-aikaan. Aluksi muistellaan, miksi tervehtiminen on tärkeää: se esimerkiksi auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä huomioiduiksi ja osaksi ryhmää. Suoritukset videoidaan ja lähetetään luokanopettajalle/ryhmänohjaajalle.

Tervehdykset suunnitellaan ja videoidaan pareissa tai pienryhmissä. Huolehtikaa, että jokaiselle halukkaalle löytyy joko pari tai ryhmä kisaan osallistumiseksi. Apua voi pyytää esimerkiksi koulunne kummi-, tuki-, tai tutoroppilailta. Tervehdys ei saa sisältää fyysistä kontaktia.

Valmiit videot voidaan näyttää esimerkiksi luokanopettajan/ryhmänohjaajan tunnilla tai välitunnilla. Oppilaat/opiskelijat saavat itse äänestää luokan hauskinta tervehdystä. Äänestyksen voi hoitaa esimerkiksi käsi- tai lappuäänestyksellä.

Eniten ääniä saaneet tervehdykset pääsevät finaaliin, jolloin kaikki koulun oppilaat/opiskelijat pääsevät äänestämään koulun hauskinta tervehdystä. Videot voidaan näyttää koko koululle esim. liikuntasalissa tai auditoriossa tai sitten luokissa pienemmälle porukalle kerrallaan.

Koko koulun yhteisen äänestyksen voi toteuttaa lappuäänestyksenä luokittain tai esimerkiksi sähköisenä kyselynä. Annetut äänet kerätään ja lasketaan yhteen, ja eniten ääniä saanut tervehdys palkitaan. Äänestyksen voittanut tervehdys opetetaan myös koko koululle.

Takaisin ylös