Siirry sisältöön
VAIN VANHEMPAINNETIN KÄYTTÖÖN!

Nuoren tunteiden kohtaaminen

Miksi tunteet aaltoilevat murrosiässä – sekä nuorella että vanhemmalla? Miten ymmärtää paremmin sekä nuoressa että itsessä herääviä tunteita? Miten vastata nuoren kuohuun rakentavasti? 

Missään muussa ikävaiheessa ei tapahdu yhtä nopeaa ja voimallista kasvua ja kehitystä kuin murrosiässä. Nuoren mielessä ja kehossa tapahtuu valtavia muutoksia. Muutoksiin sopeutuminen näkyy nuoren käytöksessä monella tapaa.  

Lue lisää miksi murrosikäinen oireilee

Vanhemman olisi hyvä yrittää kestää nuoren myllertäviä tunteita. Helppoa se ei useinkaan ole ja vanhemmassa herääkin monenlaisia tunteita ja ajatuksia nuoren tunteiden kuohuessa. 

Lue lisää miltä vanhemmasta tuntuu

Nuori kaipaa vanhempiensa tukea omien hankalien tunteidensa sietämisessä. Parhaimmillaan vanhempi toimii nuoren tunnepuskurina, joka ottaa nuoren tunteen vastaan ja palauttaa sen hänelle siedettävämpänä ja tunnistettavampana.  

Lue lisää miten ottaa vastaan nuoren kuohu

Murrosikäiset ovat mestareita provosoimaan vanhemman kiukkua – ja joskus vanhemmalla on oikeuskin loukkaantua. Jokainen ilmaisee suuttumusta itselle luontaisella tavalla. Rakentavaa tapaa ilmaista tunteitaan voi ja kannattaa kuitenkin harjoitella. 

Lue lisää miten vahempana ilmaista kiukkua 

Voit keskustella aiheesta MLL:n keskustelupalstalla.

Siirry keskustelupalstalle

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös