Siirry sisältöön

Uskalla kuunnella -podcast vanhemmuuden kipupisteisiin

“Uskalla kuunnella” on Mannerheimin Lastensuojeluliiton podcast vanhemmuuden kipupisteisiin. Joistain omaa vanhemmuutta koskevista aiheista voi olla vaikea puhua, mutta voisitko kuunnella? Tässä sarjassa vanhemmuuden asiantuntijat pureutuvat vanhempia pohdituttaviin huoliin.

Moni vanhempi kokee riittämättömyyttä vanhempana. Mistä se johtuu? Miten sitä vastaan voi taistella? Tässä jaksossa asiantuntijana psykologi ja Theraplay-terapeutti Leea Mattila.

Mitä tehdä, jos parisuhteessa toinen väistelee keskustelua? Miksi riidat toistavat usein samaa kehää? Miten saada yhteys kumppaniin takaisin? Parisuhteen haasteisiin pureutuu psykologi ja psykoterapeutti Saara Salo.

Miksi oman lapsen ei-toivottava käytös herättää niin voimakkaita tunteita? Mitä tehdä, kun hankalat tunteet nousevat pintaan? Vanhemman tunteiden hallinnasta kertoo Maria Akatemia ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Emma Laine.

Lapsen saaminen voi nostaa vanhemmalla pintaan ikäviä kokemuksia omasta lapsuudesta. Toisaalta elämä voi tuoda kenelle tahansa vaikeuksia. Miten olla vanhempana kuormittavassa tilanteessa? Tässä jaksossa asiantuntijana psykologi ja psykoterapeutti Marjo Flykt.

Aiheeseen liittyvät

Lisää lukemista vanhemmuuden haasteista

Tukea vanhemmuuteen

Takaisin ylös